doorzoek de site
 

Nieuws


Nieuws

30 november

Opening Sinnegreide

Vrijdagmiddag 30 november werd in Buitenpost de Sinnegreide feestelijk geopend. Kinderen van de basisschool de Fontein waren hierbij aanwezig om dit te vieren. Samen met de wethouder en projectleider van Solarfields plantten zij boompjes aan de rand van het park. Pingo & Pet verzorgde de activiteit in de tent waar de kinderen zaadbommen mochten maken.
Lees verder »

22 oktober
Foto’s: Bart Stornebrink
Foto’s: Bart Stornebrink

fotografie excursie Bûtefjield

Ruim 200 leerlingen van basisschoolgroepen uit de gemeenten Tytsjerksteradiel en Dantumadiel hebben met een fluisterboot het natuurgebied ‘t Bûtefjild bezocht. Met een camera hebben ze, als echte toeristen, de natuur dichtbij huis ontdekt. Dit project is een samenwerking tussen NME-centrum De Klyster en NDE-centrum Pingo & Pet.
Lees verder »

22 oktober
Wethouder Margreet Jonker leest voor op de Waldiik
Wethouder Margreet Jonker leest voor op de Waldiik

Vriendschap en bijen

Net als elk jaar was het op 10 oktober de ‘Dag van de Duurzaamheid’. Door heel Nederland vinden er duizenden duurzame activiteiten plaats. Op deze dag wil Pingo & Pet de basisschoolkinderen bewuster maken over duurzaamheid. Dit jaar was het thema ‘vriendschap en  bijen’. Meer dan 250 kinderen hebben samen met wethouders en raadsleden dit thema besproken aan de hand van een verhaal. Hieronder leest u hoe deze activiteit is verlopen.
Lees verder »

14 maart
groep 7a van CBS de Reinbôge
groep 7a van CBS de Reinbôge

Boomfeestdag 2018

Op 14 maart was weer de jaarlijkse Boomfeestdag. Dit jaar met het thema: 'Maak het buiten beter!"
Lees verder »

6 november
excursie Park Vijversburg
excursie Park Vijversburg

Op een grote paddenstoel..

Op zoek naar de kabouter en paddenstoelen, een herfst liedje zingen, natuur kunstwerk maken en waterdiertjes vangen. Dit zijn een paar voorbeelden waarover de kinderen zich tijdens de herfstexcursies hebben verwonderd. Ook deze herfst hebben de gidsen van Pingo & Pet weer veel kinderen mogen ontvangen.De herfstwandelingen voor kleuters zijn georganiseerd in Park Vijversburg (Tytsjerk) en het gebied “Grikelân en Turkije” nabij Oentsjerk. Maar liefst 225 kinderen hebben genoten van deze excursies.In het Hossebos bij Drogeham werd Natuursprong georganiseerd met als thema de herfst. Hier hebben in het najaar 110 kinderen van groep 3 t/m 6 aan meegedaan.Op een speelse manier komen de kinderen in aanraking met de natuur. Hierbij staat plezier en beleving voorop!De gidsen hebben het geweldig gedaan en de kinderen hebben genoten.
Lees verder »

Speuren naar nieuws op een weidevogeldag...

Ouder nieuws