doorzoek de site
 

Nieuws


Nieuws

29 september

Zeer geslaagd project!

De afgelopen maand hebben 16 basisscholen uit Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel meegedaan aan het project Takomst foar in unyk Lânskip. Het was wederom een zeer geslaagd project!
Lees verder »

3 juni

Natuurkunstenaars gezocht!

Lees verder »

1 april

Excursies tot 1 september

Helaas zijn wij genoodzaakt om de getroffen maatregelen te verlengen tot 1 september. Dit betekent dat wij alle excursies en rugzakroutes tot die datum moeten annuleren. 
Lees verder »

1 april

1e prijs natuurfoto

Eline Bremer uit groep 6 van OBS Hurdegaryp heeft dit jaar de 1e prijs gewonnen met haar natuurfoto. In september deed de klas mee via Natuur en Duurzaamheidseducatie centrum Pingo & Pet met de fotografieworkshop van stichting Kidzklix. De leerlingen gingen in september met een camera op pad in het gebied ‘It Bûtenfjild’ bij Feanwalden.
Lees verder »

30 november

Opening Sinnegreide

Vrijdagmiddag 30 november werd in Buitenpost de Sinnegreide feestelijk geopend. Kinderen van de basisschool de Fontein waren hierbij aanwezig om dit te vieren. Samen met de wethouder en projectleider van Solarfields plantten zij boompjes aan de rand van het park. Pingo & Pet verzorgde de activiteit in de tent waar de kinderen zaadbommen mochten maken.
Lees verder »

Speuren naar nieuws op een weidevogeldag...

Ouder nieuws