doorzoek de site
 

Nieuws


Nieuws

6 november
excursie Park Vijversburg
excursie Park Vijversburg

Op een grote paddenstoel..

Op zoek naar de kabouter en paddenstoelen, een herfst liedje zingen, natuur kunstwerk maken en waterdiertjes vangen. Dit zijn een paar voorbeelden waarover de kinderen zich tijdens de herfstexcursies hebben verwonderd. Ook deze herfst hebben de gidsen van Pingo & Pet weer veel kinderen mogen ontvangen.De herfstwandelingen voor kleuters zijn georganiseerd in Park Vijversburg (Tytsjerk) en het gebied “Grikelân en Turkije” nabij Oentsjerk. Maar liefst 225 kinderen hebben genoten van deze excursies.In het Hossebos bij Drogeham werd Natuursprong georganiseerd met als thema de herfst. Hier hebben in het najaar 110 kinderen van groep 3 t/m 6 aan meegedaan.Op een speelse manier komen de kinderen in aanraking met de natuur. Hierbij staat plezier en beleving voorop!De gidsen hebben het geweldig gedaan en de kinderen hebben genoten.
Lees verder »

23 oktober

Wâldpykbokaal

OBS ’t Holdersnest wint felbegeerde Wâldpykbokaal Vrijdagmiddag 20 oktober werd in de Brede School de Wiken in Drachten door maar liefst 120 basisschoolleerlingen uit Achtkarspelen, Dantumadiel, Kollumerland c.a. en Smallingerland de ‘Striid om de Wâldpykbokaal’ gestreden. Na een spannende nek aan nek race ging OBS ’t Holdersnest uit Harkema er met de felbegeerde prijs vandoor.
Lees verder »

29 juni

Natuursprong in Hossebos

In de maand juni hebben weer 150 kinderen meegedaan aan Natuursprong in het Hossebos. Onder begeleiding van gidsen Marijke en Gieneke hebben de kinderen van groep 3 t/m 6 een prachtige ochtend gehad.Ze mochten opzoek naar mooie dingen in de natuur, lekker spelen en een natuurschilderijtje maken. In de pauze kregen de kinderen zelfs een eigen gemaakt kopje thee van munt wat ze zelf konden plukken.

10 april

Boomfeestdag Achtkarspelen

Vrijdagmiddag 7 april is in dorpsbos in Augustinusga een boomfeestdag georganiseerd.De kinderen van groep 7/8 van basisschool de twa ikker zijn flink bezig geweest en hebben 200 boompjes geplant in het bos.

23 maart

Boomfeestdag Tytsjerksteradiel

Noardburgum - Kinderen uit de groepen 7 en 8 van CBS Immanuel in Noard Burgum hebben 22 maart driehonderd bomen aangeplant in het Geboortebos van de gemeente Tytsjerksteradiel in Noardburgum. In de periode van 1 januari 2016 t/m 20 maart 2017 zijn er 327 baby’s geboren in de gemeente Tytsjerksteradiel.
Lees verder »

Speuren naar nieuws op een weidevogeldag...

Ouder nieuws