doorzoek de site
 

Nieuws


Nieuws

29 juni

Natuursprong in Hossebos

In de maand juni hebben weer 150 kinderen meegedaan aan Natuursprong in het Hossebos. Onder begeleiding van gidsen Marijke en Gieneke hebben de kinderen van groep 3 t/m 6 een prachtige ochtend gehad.Ze mochten opzoek naar mooie dingen in de natuur, lekker spelen en een natuurschilderijtje maken. In de pauze kregen de kinderen zelfs een eigen gemaakt kopje thee van munt wat ze zelf konden plukken.

10 april

Boomfeestdag Achtkarspelen

Vrijdagmiddag 7 april is in dorpsbos in Augustinusga een boomfeestdag georganiseerd.De kinderen van groep 7/8 van basisschool de twa ikker zijn flink bezig geweest en hebben 200 boompjes geplant in het bos.

23 maart

Boomfeestdag Tytsjerksteradiel

Noardburgum - Kinderen uit de groepen 7 en 8 van CBS Immanuel in Noard Burgum hebben 22 maart driehonderd bomen aangeplant in het Geboortebos van de gemeente Tytsjerksteradiel in Noardburgum. In de periode van 1 januari 2016 t/m 20 maart 2017 zijn er 327 baby’s geboren in de gemeente Tytsjerksteradiel.
Lees verder »

7 juli

Winnaar bonenwedstrijd

De bonenstaak wedstrijd was een groot succes! NDE-centrum Pingo & Pet kreeg wel 30 inzendingen van kinderen uit de gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel. De hoogste bonenstaak is 109cm geworden! Ian uit groep 2 van de Wâldiik uit Boelenslaan heeft de prijs gewonnen. Volgend schooljaar gaat hij met zijn klas naar het 'Nationale Park de Alde Feanen' en krijgen ze een struintocht.
Lees verder »

27 juni

Op Aventoer by de Boer

Eyeopener voor groeiend aantal ‘computerkids’. Waar jonge weidevogels het lastig hadden dit voorjaar, waren er wél veel jonge kinderen te vinden in het Friese weidelandschap. Maar liefst 1400 basisschoolkinderen gingen ‘Op Aventoer by de Boer’. Een record voor het educatieproject dat een samenwerking is met onder meer Kening fan ‘e Greide. 8 juli gaat de laatste klas het veld in. Daarmee komt de teller op 53 groepen die dit jaar een boerenbedrijf in hun omgeving bezochten. Om daar, onder leiding van de boer of een vogelaar, het landschap en de plattelandsvogels te leren kennen.
Lees verder »

Speuren naar nieuws op een weidevogeldag...

Ouder nieuws