Natuurwerkdag National Park de Alde Feanen

Home » Natuurwerkdag National Park de Alde Feanen

Natuurwerkdag Junior in Nationaal Park De Alde Feanen

Vrijdag 4 november hielpen groep 6, 7 en 8 van de Master Frankeskoalle uit Earnewâld met onderhoudswerk in Nationaal Park De Alde Feanen tijdens de Natuurwerkdag Junior.

Onder leiding van vrijwilligers van It Fryske Gea werden wilgen gesnoeid, met de takken werd het scherm naar de vogelkijkhut in de Lytse Mear hersteld. In de vogelkijkhut konden kinderen met verrekijkers de vogels spotten die in het gebied leven. Aalscholvers, een fuut, grauwe ganzen, meerkoeten, er kwam van alles voorbij in de lens van de verrekijkers. Op een turflijst konden de kinderen aanvinken welke vogels ze zagen.

‘Ik heb wel zeven bomen omgezaagd!’ zei Pieter (10 jaar) na afloop vol trots. De takken leken inderdaad wel op bomen, zo groot waren ze.

Buiten is gezond

De Natuurwerkdag Junior is een landelijke dag met extra aandacht voor de natuurwerkers van de toekomst. Kinderen uit het hele land deden mee met mooie natuurklussen om samen buiten bezig te zijn in de natuur en te leren over hun directe leefomgeving: de planten, dieren en mensen die met elkaar in een ecosysteem leven.

Meer over de locaties van de Natuurwerkdag Junior van It Fryske Gea lees je hier

Vragen over dit bericht?

Contactformulier

Meer nieuws

De komende maand gaan 40 schoolklassen uit het werkgebied van Vereniging Noardlike Fryske Wâlden de boer op.

Op de hoogte blijven van de nieuwste activiteiten en het laatste nieuws? Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Deze verschijnt vier keer per jaar.

Op 5 oktober werd de kinderboekenweek feestelijk geopend door de wethouders van Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel. Wethouder Tjibbe Brinkman en Tytsy Willemsma lezen de kleuters het Fries boek 'Ik hâld fan pod' voor.

Groep 7 van ‘t Holdernest in Harkema heeft de afgelopen weken onderzocht hoe het gaat met de biodiversiteit in eigen omgeving.

Naar nieuwsoverzicht