Sipke fynt in ljipaai

Home » Sipke fynt in ljipaai

De lente is begonnen! Dat ruik je, de zon schijnt, alles zit weer in blad, de bloemen bloeien en de vogels fluiten. De eerste kieviten hebben hun eieren al gelegd. Daarom krijgen alle basisscholen van Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen het prachtige kleine prentenboek: Sipke vindt in kievitsei/Sipke fynt yn ljipaai, van Pingo & Pet en IVN. Wil je meer dan één boekje ontvangen? Mail dan even naar info@pingo-pet.nl!


Het boekje gaat over een kleine spitsmuis, die samen met zijn opa eieren gaat zoeken in het veld. De oude pet op zijn hoofd, een verrekijker en een pols in de hand. Na het voorlezen van het boekje kunnen jullie met de kinderen nog een paar aansluitende opdrachtjes doen, rondom of op het schoolplein. Wij laten nog even weten wanneer het boekje bezorgd wordt.

Vragen over dit bericht?

Contactformulier

Meer nieuws

Vrijdag 4 november hielpen groep 6, 7 en 8 van de Master Frankeskoalle uit Earnewâld met onderhoudswerk in Nationaal Park De Alde Feanen tijdens de Natuurwerkdag Junior. Samen buiten bezig zijn en leren over de natuur, wij kijken terug op een geslaagde ochtend!

Op 5 oktober werd de kinderboekenweek feestelijk geopend door de wethouders van Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel. Wethouder Tjibbe Brinkman en Tytsy Willemsma lezen de kleuters het Fries boek 'Ik hâld fan pod' voor. Daarna gaan de kinderen naar buiten met een natuurbingo kaart. Opzoek naar natuurschatten!

Survival schoolreisje in National Park de Alde Feanen

Van 11 t/m 13 juni 2021 vinden de jaarlijkse IVN Slootjesdagen plaats. Er valt weer van alles te beleven rondom de sloten bij jullie school.

Doe mee aan de verhalenwedstrijd ‘Tiny Tales’ en win een schoolreisje in een Nationaal Park!

Naar nieuwsoverzicht