Sipke fynt in ljipaai

Home » Sipke fynt in ljipaai

De lente is begonnen! Dat ruik je, de zon schijnt, alles zit weer in blad, de bloemen bloeien en de vogels fluiten. De eerste kieviten hebben hun eieren al gelegd. Daarom krijgen alle basisscholen van Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen het prachtige kleine prentenboek: Sipke vindt in kievitsei/Sipke fynt yn ljipaai, van Pingo & Pet en IVN. Wil je meer dan één boekje ontvangen? Mail dan even naar info@pingo-pet.nl!


Het boekje gaat over een kleine spitsmuis, die samen met zijn opa eieren gaat zoeken in het veld. De oude pet op zijn hoofd, een verrekijker en een pols in de hand. Na het voorlezen van het boekje kunnen jullie met de kinderen nog een paar aansluitende opdrachtjes doen, rondom of op het schoolplein. Wij laten nog even weten wanneer het boekje bezorgd wordt.

Vragen over dit bericht?

Meer nieuws

Groep 7 van ‘t Holdernest in Harkema heeft de afgelopen weken onderzocht hoe het gaat met de biodiversiteit in eigen omgeving.

Van 11 t/m 13 juni 2021 vinden de jaarlijkse IVN Slootjesdagen plaats. Er valt weer van alles te beleven rondom de sloten bij jullie school.

Voor alle juffen en meesters: dinsdag 13 april is het Nationale Buitenlesdag! Wat is er nu leuker dan met de kinderen erop uit trekken, het veld in. Insecten bestuderen, vogels spotten en uitzoeken wat er allemaal groeit en bloeit. Doe je ook mee met je klas?

Doe mee aan de verhalenwedstrijd ‘Tiny Tales’ en win een schoolreisje in een Nationaal Park!

Naar nieuwsoverzicht