Survival Schoolreisje Nationaal Park De Alde Feanen

Home » Survival Schoolreisje Nationaal Park De Alde Feanen

Natuureducatie en avontuur in het laagveenmoeras

  • Voor wie: Groep 3 t/m 8
  • Periode: Mei, juni, juli, augustus, september
  • Tijden: Van 10.00 tot 15.00 uur

In 2021 is alles wat onzeker door het coronavirus. Als je voor mei, juni, juli of september 2021 boekt zit je nergens aan vast. Je kan het schoolreisje kosteloos verplaatsten of afzeggen.


Wat gaan de kinderen doen

Wat dit schoolreisprogramma zo goed maakt, is de enthousiaste natuurgids die de groep ’s ochtends ontvangt en de hele dag bij hen blijft. Met veel enthousiasme en persoonlijke aandacht begeleidt de natuurgids de verschillende activiteiten. Zo verloopt alles op rolletjes. Een bijzondere ervaring voor zowel leerling als leerkracht en begeleider.


Programma groep 3 en 4

Via een avonturenpad leren de kinderen een echte survivalaar te zijn. Ze leren over boomstammen lopen, verspringen en buik glijden net zoals otters. Een survival is geen survival zonder te vissen! Ontdek in onze onderwaterwereld welke dieren allemaal onder water leven in het moerasgebied. Bij het onderdeel zeearend maken de kinderen kennis met de bewoners van De Alde Feanen.

Programma groep 5 t/m 8

De low-rope baan is een uitdagend parcours van hangbruggen, boomstammen, touwen en een tokkelbaan over water. Als ze maar droog blijven! Nog een parcours: want tijdens de otterpuzzeltocht ervaren de leerlingen welke obstakels de otter allemaal tegenkomt tijdens zijn jacht naar vis. Een survival is geen survival zonder te vissen! Ontdek in onze onderwaterwereld zelf welke dieren allemaal onder water leven in het moerasgebied.

Prijzen

Leerlingen: € 13,- p.p.
Reserveer voor 1 april en maak gebruik van onze vroegboekkorting van €12,- p.p. (i.v.m. de coronacrisis is de vroegboekkorting verlengt tot 1 april).

De kinderen kunnen zelf hun lunch meenemen maar het is ook mogelijk vooraf een lunch te bestellen

Voor meer informatie kijk je op https://www.np-aldefeanen.nl/ontdekken/schoolreisjes/

Vragen over dit bericht?


Meer nieuws

Doe mee aan de verhalenwedstrijd ‘Tiny Tales’ en win een schoolreisje in een Nationaal Park!

Groep 7 van ‘t Holdernest in Harkema heeft de afgelopen weken onderzocht hoe het gaat met de biodiversiteit in eigen omgeving.

Van 11 t/m 13 juni 2021 vinden de jaarlijkse IVN Slootjesdagen plaats. Er valt weer van alles te beleven rondom de sloten bij jullie school.

Voor alle juffen en meesters: dinsdag 13 april is het Nationale Buitenlesdag! Wat is er nu leuker dan met de kinderen erop uit trekken, het veld in. Insecten bestuderen, vogels spotten en uitzoeken wat er allemaal groeit en bloeit. Doe je ook mee met je klas?

Op maandag 28 september kregen de kinderen van CBS De Arke uit Burgum bij boer Jan Zeinstra in Noardburgum extra hulp met het snoeien van wethouder Max de Haan.

Naar nieuwsoverzicht