Schoolreisje Earnewald

Home » Schoolreisje Earnewald

Het schoolreisje was een gevolg van de wedstrijd rondom Sybe Sweltsje. Deze huiszwaluw, die model staat voor de zwaluwen uit de zwaluwtil in Vierstromenland in Surhuisterveen, vloog afgelopen winter naar Zuid Afrika en terug. Hij stuurde kaartjes vanuit verschillende landen. Schoolkinderen uit Achtkarspelen hebben Sybe een handje geholpen, door zijn vliegroute te bestuderen en de kaarten zo mooi mogelijk in te kleuren. Maar liefst tien scholen stuurden de kaarten met de hele klas in. Een deskundige jury heeft hieruit twee klassenprijzen gekozen. De prijs was een dag op avontuur in De Alde Feanen.

Groep 5/6 van GBS Oranje Nassau in Kootstertille had mooie 3D kaarten gemaakt en daarmee een van de klassenprijzen in de wacht gesleept.

Gisteren was het dan zover. Survivallen, slootjevissen en nog veel meer leuke activiteiten stonden op het programma:

“In dit waterrijke laagveenmoeras in hartje Friesland leven allerlei (water)dieren, gedurende de dag leren de kinderen op een speelse en actieve manier deze dieren kennen.
Naast deze ontdekkingstocht gaan de kinderen op survival. Op de Low rope baan kunnen ze klauteren over hangbruggetjes en boomstammen en slingeren met een touw over het water. Een ware belevenis!”

Zowel de kinderen als hun begeleiders hebben genoten van deze dag!

Vragen over dit bericht?


Meer nieuws

Wie wil er nu niet graag werken in een echt ‘binnenbos’? Doe mee!

Op maandag 28 september kregen de kinderen van CBS De Arke uit Burgum bij boer Jan Zeinstra in Noardburgum extra hulp met het snoeien van wethouder Max de Haan.

Naar nieuwsoverzicht