Survival Schoolreisje Nationaal Park De Alde Feanen

Home » Survival Schoolreisje Nationaal Park De Alde Feanen

Natuureducatie en avontuur in het laagveenmoeras

  • Voor wie: Groep 3 t/m 8
  • Periode: Mei, juni, juli, augustus, september
  • Tijden: Van 10.00 tot 15.00 uur

In 2021 is alles wat onzeker door het coronavirus. Als je voor mei, juni, juli of september 2021 boekt zit je nergens aan vast. Je kan het schoolreisje kosteloos verplaatsten of afzeggen.


Wat gaan de kinderen doen

Wat dit schoolreisprogramma zo goed maakt, is de enthousiaste natuurgids die de groep ’s ochtends ontvangt en de hele dag bij hen blijft. Met veel enthousiasme en persoonlijke aandacht begeleidt de natuurgids de verschillende activiteiten. Zo verloopt alles op rolletjes. Een bijzondere ervaring voor zowel leerling als leerkracht en begeleider.


Programma groep 3 en 4

Via een avonturenpad leren de kinderen een echte survivalaar te zijn. Ze leren over boomstammen lopen, verspringen en buik glijden net zoals otters. Een survival is geen survival zonder te vissen! Ontdek in onze onderwaterwereld welke dieren allemaal onder water leven in het moerasgebied. Bij het onderdeel zeearend maken de kinderen kennis met de bewoners van De Alde Feanen.

Programma groep 5 t/m 8

De low-rope baan is een uitdagend parcours van hangbruggen, boomstammen, touwen en een tokkelbaan over water. Als ze maar droog blijven! Nog een parcours: want tijdens de otterpuzzeltocht ervaren de leerlingen welke obstakels de otter allemaal tegenkomt tijdens zijn jacht naar vis. Een survival is geen survival zonder te vissen! Ontdek in onze onderwaterwereld zelf welke dieren allemaal onder water leven in het moerasgebied.

Prijzen

Leerlingen: € 13,- p.p.
Reserveer voor 1 april en maak gebruik van onze vroegboekkorting van €12,- p.p. (i.v.m. de coronacrisis is de vroegboekkorting verlengt tot 1 april).

De kinderen kunnen zelf hun lunch meenemen maar het is ook mogelijk vooraf een lunch te bestellen

Voor meer informatie kijk je op https://www.np-aldefeanen.nl/ontdekken/schoolreisjes/

Vragen over dit bericht?

Contactformulier

Meer nieuws

De lente is begonnen! Dat ruik je, de zon schijnt, alles zit weer in blad, de bloemen bloeien en de vogels fluiten. De eerste kieviten hebben hun eieren al gelegd. Daarom krijgen alle basisscholen van Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen het prachtige kleine prentenboek: Sipke vindt in kievitsei.

Vrijdag 4 november hielpen groep 6, 7 en 8 van de Master Frankeskoalle uit Earnewâld met onderhoudswerk in Nationaal Park De Alde Feanen tijdens de Natuurwerkdag Junior. Samen buiten bezig zijn en leren over de natuur, wij kijken terug op een geslaagde ochtend!

Op 5 oktober werd de kinderboekenweek feestelijk geopend door de wethouders van Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel. Wethouder Tjibbe Brinkman en Tytsy Willemsma lezen de kleuters het Fries boek 'Ik hâld fan pod' voor. Daarna gaan de kinderen naar buiten met een natuurbingo kaart. Opzoek naar natuurschatten!

Doe mee aan de verhalenwedstrijd ‘Tiny Tales’ en win een schoolreisje in een Nationaal Park!

Naar nieuwsoverzicht