Kinderboekenweek Gi-Ga-Groen!

Home » Kinderboekenweek Gi-Ga-Groen!

Woensdag 5 oktober gaat de Kinderboekenweek van start. Het thema is dit jaar Gi-ga-groen.

Wij hebben hiervoor een speciaal pakket samengesteld voor de basisscholen in de gemeentes Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel. Hiervoor konden scholen zich gratis aanmelden en dat is fanatiek gedaan! Meer dan 60 pakketten (met het boek Ik hâld fan pod, een loeppotje en een natuurbingo-kaart) zijn er naar 25 scholen gebracht verspreid over beide gemeentes. Waarbij 1.400 kinderen worden voorgelezen uit dit prachtige boek en opzoek gaan naar natuurschatten in eigen omgeving.

Voor de aftrap van de Kinderboekenweek opent wethouder Tjibbe Brinkman de van Achtkarspelen de kinderboekenweek feestelijk op de basisschool de Twa-Ikker in Augustinusga. Vervolgens leest de wethouder het boek het boek ‘Ik hâld fan pod’ voor aan de kleuters. Wethouder Tytsy Willemsma van Tytsjerksteradiel gaat hetzelfde boek voorlezen aan de kleuters van basisschool de Romte in Tytsjerk. Daarna gaan de kinderen nog naar buiten met de natuurbingo-kaart die in het pakket zit. Ze gaan op zoek naar eikels, bessen, bladeren, mieren, spinnen en meer!

Vragen over dit bericht?

Contactformulier

Meer nieuws

Vrijdag 4 november hielpen groep 6, 7 en 8 van de Master Frankeskoalle uit Earnewâld met onderhoudswerk in Nationaal Park De Alde Feanen tijdens de Natuurwerkdag Junior. Samen buiten bezig zijn en leren over de natuur, wij kijken terug op een geslaagde ochtend!

De lente is begonnen! Dat ruik je, de zon schijnt, alles zit weer in blad, de bloemen bloeien en de vogels fluiten. De eerste kieviten hebben hun eieren al gelegd. Daarom krijgen alle basisscholen van Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen het prachtige kleine prentenboek: Sipke vindt in kievitsei.

Doe mee aan de verhalenwedstrijd ‘Tiny Tales’ en win een schoolreisje in een Nationaal Park!

Voor alle juffen en meesters: dinsdag 13 april is het Nationale Buitenlesdag! Wat is er nu leuker dan met de kinderen erop uit trekken, het veld in. Insecten bestuderen, vogels spotten en uitzoeken wat er allemaal groeit en bloeit. Doe je ook mee met je klas?

Survival schoolreisje in National Park de Alde Feanen

Naar nieuwsoverzicht