Video’s

Video-link:

Braakballen pluizen

Maak kennis met de uil. Zijn hoofdmenu bestaat uit muizen. Deze eet hij met huid en haar op. De botjes en haren braakt hij
weer uit en deze braakballen zijn prachtig onderzoeksmateriaal.
Een instructiefilmpje voor bij de leskist braakballenpluizen.

Video-link:

BUITEN-DOE-OPDRACHT kriebeldiertjes zoeken

Kriebeldiertjes, ze zijn misschien niet heel schattig, maar wel heel nuttig! Pissebedden, wormen en oorwurmen zorgen er bijvoorbeeld voor dat alle ‘rommel’ in de tuin wordt opgeruimd. Wil jij weten waar je deze kriebeldiertjes kan vinden? Bekijk dan dit filmpje van Fokje.

Video-link:

BUITEN-DOE-OPDRACHT maak een afvalregenboog

Help jij graag een handje mee om de natuur schoon te houden? Dan is deze BUITEN-DOE-OPDRACHT ideaal! We gaan op zoek naar lege flesjes, verpakkingen en ander zwerfafval. Dichtbij huis, zoals in de tuin of misschien wel op het schoolplein? Van dit zwerfafval maken we een kleurrijke afvalregenboog. Hoe? Dat zie je in dit filmpje.

Video-link:

BUITEN-DOE-OPDRACHT wolken bekijken

Wolken, ze zijn er eigenlijk altijd, hoog in de lucht. Soms zijn ze met veel en is de hele lucht gevuld, de andere keer zie je hier en daar een enkeling rustig voorbij zweven. Ze veranderen van kleur, van licht naar donker en dan komt het gedonder. Wil jij meer weten over wolken? Fokje vertelt je meer in dit leuke filmpje.

Video-link:

BUITEN-DOE-OPDRACHT ijskunstwerk

Is het al koud buiten en vriest het al? Het vriest wanneer het buiten -1°C of kouder is. Dan verandert het water in ijs. Ga buiten maar eens voelen hoe koud het is en neem een bakje mee. In het bakje verzamel je materialen uit de natuur en hier maken we een ijskunstwerk van! In dit filmpje vertelt Fokje van It Fryske Gea hoe we dat gaan doen.