Pettebosk Alde Feanen

Home » Locaties » Pettebosk Alde Feanen

In het hart van Friesland, in de driehoek tussen Leeuwarden, Heerenveen en Drachten, ligt het bijna 4.000 ha grote laagveenmoeras De Alde Feanen. Het Nationaal Park biedt kinderen tal van mogelijkheden om op een avontuurlijke manier de natuur te leren kennen. Zo zijn er van 1 april tot en met 31 september diverse rugzakroutes, zoals het klein kikkerpad, het zintuigenpad, insectenpad en veenquest. Ook buiten deze maanden worden er tal van activiteiten voor de jeugd aangeboden en kunt u er ook terecht voor de allerleukste kinderfeestjes.

Activiteiten scholen

In overleg met het bezoekerscentrum worden er verschillende activiteiten georganiseerd voor scholen. Vlakbij het bezoekerscentrum ligt het educatieve Pettebosk dat speciaal voor kinderen is ingericht om op een uitdagende manier de natuur te beleven. In dit gebied zijn voor elke doelgroep educatieve rugzakroutes uitgezet. De leerlingen krijgen in groepjes een rugzak met onderzoeksmateriaal mee. Onder begeleiding van een ouder of leerkracht ervaren ze spelenderwijs het laagveengebied.

Kinderfeestjes

Het bezoekerscentrum organiseert ook avontuurlijke kinderfeestjes. Onder begeleiding van een echte natuurgids gaan de kinderen bijv. braakballen pluizen, nestkastjes timmeren of een zwerftocht maken door het moeras. De keuze van de activiteit is seizoensafhankelijk, maar in overleg met het bezoekerscentrum is er altijd een leuk kinderfeestje samen te stellen.

Wat kun je hier doen?

Wandelen Fietsen Vissen Water Onderzoeken Spelen Bomen Bloemen Vogels Vee Vlinders
Pettebosk Alde Feanen
Earnewâld

Wandelen Fietsen Vissen Water Onderzoeken Spelen Bomen Bloemen Vogels Vee Vlinders

Meer informatie