Activiteit

Vlinders in de klas

Natuur in de klas
  • Groep 1 & 2
  • Groep 3 & 4
  • Groep 5 & 6

Inhoud

Op woensdag 29 mei wordt een ei-rups-pop-pakket op school bezorgd. Ook zorgen wij voor een vlinderhotel en een lesbrief met instructies.
We leveren biologische kool mee voor de eerste dagen, daarna is het belangrijk dat jullie dit zelf aanschaffen. Dit moet onbespoten kool zijn. Het hotel wordt woensdag 3 juli weer opgehaald

Let op

Niet meer dan één pakket per school bestellen. Dit omdat we maar een beperkt aantal pakketten hebben en er altijd veel animo voor is.

Belangrijk

Haal de rupsen, eitjes en poppen gelijk na ontvangst uit de bakjes waar ze in zitten!

- De eitjes zitten als een kluitje gele bolletjes op een stukje koolblad. Leg dit koolblad, met de eitjes naar boven, op een vers koolblad. De rupsen die uit de eitjes kruipen, kunnen dan meteen aan het verse voedsel beginnen.

- De rupsen uit het pakketje moet je voorzichtig op een koolblad zetten. Dat kun je het beste doen door ze met een penseel op een lepel te schuiven. Je kunt ook de oude blaadjes met de rupsen naast de nieuwe koolblaadjes leggen. Dan lopen de rupsen vanzelf naar het nieuwe blad. Vooral voor kleine rupsjes is dit de gemakkelijkste manier.

- De poppen uit het pakket kun je in het vlinderhotel leggen. Dat kan bijvoorbeeld op een dekseltje, waarin een stukje keukenpapier ligt. Zet een takje in het dekseltje, tegen de rand van het vlinderhotel omhoog. De vlinders die uit de pop komen, hebben nog natte en opgevouwen vleugels. Ze moeten langs het takje omhoog kunnen kruipen om hun vleugels op te pompen en te laten drogen.

Vragen over deze activiteit?

Neem contact op

Kosten

Maximaal 35 kind(eren), Kosten per pakket € 20

Reserveren

Er zijn op dit moment geen data beschikbaar.

Meer activiteiten

Rugzakroute: Egelpad

  • Groep 3 & 4
Eddy de Egel laat je bij de Spitkeet zien hoe mensen hier vroeger leefden. Je loopt een route met 10 opdrachten. Onderweg leer je van alles over de natuur, de huisjes van vroeger en er is ruimte voor een spelletje. Leuk en leerzaam! ...
Bekijken

Rugzakroute: Moerasroute

  • Groep 5 & 6
  • Groep 7 & 8
Verrekijker in de aanslag! Ontdek de roofvogel zo groot als een deur, ga waterbeestjes vangen, voorspel het weer en zoek naar sporen van dieren.
Bekijken

Rugzakroute: Klein kikkerpad

  • Groep 1 & 2
Klein Kikkerpad, speciaal voor kleine natuurontdekkers. Aan de hand van doe- opdrachten kruip je in de huid van de kikker.
Bekijken