Activiteit

Leskist Professor van Wiegen ziet ze vliegen

Natuur in de klas
  • Groep 5 & 6

De kinderen doen onderzoek naar vogels. Ze komen onder andere te weten dat er veel verschillende soorten vogels zijn, en dat deze vogelsoorten aangepast zijn aan de omgeving waarin ze leven. Hoofdpersoon in de lessenserie is professor Van Wiegen. Net voordat de professor een onderzoek moet presenteren over vogels, valt hij tijdens een observatie uit de boom. Door de klap lijdt hij aan hoofdpijnen en geheugenverlies. Hij schakelt de hulp van de leerlingen in om hem te helpen de presentatie op tijd af te ronden.

Leskist

Jullie krijgen van Professor van Wiegen een brief met daarin de vraag of jullie hem willen helpen bij het afronden van zijn vogelonderzoek! Jullie krijgen een opgezette vogel, verrekijkers, boeken en een geheimzinnig aantekeningenboekje! Jullie kunnen de leskist 2 weken gebruiken, daarna wordt deze weer opgehaald.

Vragen over deze activiteit?

Neem contact op

Reserveren

Wo 12 Jul 2023 09:00 - 11:00u 35 Reserveer

Meer activiteiten

Rugzakroute: Moerasroute

  • Groep 5 & 6
  • Groep 7 & 8
Verrekijker in de aanslag! Ontdek de roofvogel zo groot als een deur, ga waterbeestjes vangen, voorspel het weer en zoek naar sporen van dieren.
Bekijken

Rugzakroute: Klein kikkerpad

  • Groep 1 & 2
Klein Kikkerpad, speciaal voor kleine natuurontdekkers. Aan de hand van doe- opdrachten kruip je in de huid van de kikker.
Bekijken

Rugzakroute: Egelpad

  • Groep 3 & 4
Eddy de Egel laat je bij de Spitkeet zien hoe mensen hier vroeger leefden. Je loopt een route met 10 opdrachten. Onderweg leer je van alles over de natuur, de huisjes van vroeger en er is ruimte voor een spelletje. Leuk en leerzaam! ...
Bekijken