Activiteit

Leskist Kriebelbeestjes

Natuur in de klas
  • Groep 1 & 2
  • Groep 3 & 4

Het schoolplein zit vol met kleine, bijzondere diertjes: kriebelbeestjes. De term kriebelbeestjes is een verzamelnaam voor allerlei diersoorten zoals insecten, bodemdieren en spinnen. Met behulp van deze leskist maken de kinderen kennis met 8 kriebelbeestjes: de vlinder, de spin, de pissebed, het lieveheersbeestjes, de bij, de mier, de vlieg en de slak. Elk kriebelbeestje heeft zijn eigen bijzonderheden, sommige bouwen een web, andere leven onder de grond, hebben heel veel poten of ondergaan in hun leven verschillende metamorfoses. Aan de hand van verschillende opdrachten gaan jullie de diertjes leren kennen.

Deze leskist niet vaker dan éénmaal reserveren per school. Op deze manier kunnen zoveel mogelijk kinderen kennis maken met de kriebelbeestjes!

Jullie krijgen de leskist 2 weken in de klas, daarna wordt deze weer opgehaald.

De leskist is zo opgebouwd dat je zelf kunt bepalen welke diertjes je wel of niet aan bod laat komen (alle diertjes zijn bijzonder, dus alles lessuggesties behandelen is natuurlijk het leukst!).

Kerndoelen

De lessuggesties hebben raakvlakken met de kerndoelen van Stichting Leerplan Ontwikkeling (SLO). Uit leergebied ‘Oriëntatie op jezelf en de wereld’ komen onderstaande kerndoelen aan bod:

Mens en samenleving
Kerndoel 39: ‘De leerlingen leren met zorg om te gaan met het milieu.’

Natuur en techniek
Kerndoel 40: ‘De leerlingen leren in de eigen omgeving veel voorkomende planten en dieren onderscheiden en benoemen en leren hoe ze functioneren in hun leefomgeving.’

Kerndoel 41: ‘De leerlingen leren over de bouw van planten, dieren en mensen en over de vorm en functie van hun onderdelen.’

Vragen over deze activiteit?

Neem contact op

Kosten

Maximaal 35 kind(eren), Kosten per pakket € 5

Reserveren

Wo 10 Jul 2024 10:00 - 12:00u 35 Reserveer

Meer activiteiten

Rugzakroute: Egelpad

  • Groep 3 & 4
Eddy de Egel laat je bij de Spitkeet zien hoe mensen hier vroeger leefden. Je loopt een route met 10 opdrachten. Onderweg leer je van alles over de natuur, de huisjes van vroeger en er is ruimte voor een spelletje. Leuk en leerzaam! ...
Bekijken

Rugzakroute: Moerasroute

  • Groep 5 & 6
  • Groep 7 & 8
Verrekijker in de aanslag! Ontdek de roofvogel zo groot als een deur, ga waterbeestjes vangen, voorspel het weer en zoek naar sporen van dieren.
Bekijken

Rugzakroute: Klein kikkerpad

  • Groep 1 & 2
Klein Kikkerpad, speciaal voor kleine natuurontdekkers. Aan de hand van doe- opdrachten kruip je in de huid van de kikker.
Bekijken