Activiteit

Leskist energie

Natuur in de klas
  • Groep 5 & 6
  • Groep 7 & 8

We willen kinderen met dit project leren welke vormen van energie er zijn. Ook ontdekken ze gaandeweg dat we in een energietransitie zitten. De ‘oude energievormen’ verdwijnen en de nieuwe, groene energievormen worden steeds meer gebruikt. De leskist, is ingedeeld in 3 thema’s: energie in de natuur en in je lichaam, energie in apparaten en energie van alle tijden. De kinderen maken via uitdagende opdrachten kennis met deze onderwerpen. Zo gaan ze springtouwen om te ontdekken hoe snel ze een handjevol rozijnen verbranden en gaan ze op zoek naar elektrische apparaten die vervangen kunnen worden door iets met de hand te doen.

- Leerlingen leren over energie en hoe het werkt in het eigen lichaam, in de natuur en in apparaten.
- Leerlingen leren over energietransitie van oude bronnen naar hedendaagse en denken na over toekomstige mogelijkheden.

Lenen van de leskist

Jullie gaan zelf aan de slag met deze leskist. Onze vrijwilliger brengt de leskist op school. Jullie kunnen er 2 weken gebruik van maken en daarna halen we de leskist weer op. Mocht er iets missen of kapot gaan, laat het ons weten, dan kunnen wij het vervangen.

Gastles

Bij deze leskist is ook een gastles beschikbaar. Vraag bij ons naar de mogelijkheden.

Vragen over deze activiteit?

Neem contact op

Reserveren

Wo 21 Jun 2023 09:00 - 14:00u 35 Reserveer

Meer activiteiten

Rugzakroute: Moerasroute

  • Groep 5 & 6
  • Groep 7 & 8
Verrekijker in de aanslag! Ontdek de roofvogel zo groot als een deur, ga waterbeestjes vangen, voorspel het weer en zoek naar sporen van dieren.
Bekijken

Rugzakroute: Klein kikkerpad

  • Groep 1 & 2
Klein Kikkerpad, speciaal voor kleine natuurontdekkers. Aan de hand van doe- opdrachten kruip je in de huid van de kikker.
Bekijken

Rugzakroute: Egelpad

  • Groep 3 & 4
Eddy de Egel laat je bij de Spitkeet zien hoe mensen hier vroeger leefden. Je loopt een route met 10 opdrachten. Onderweg leer je van alles over de natuur, de huisjes van vroeger en er is ruimte voor een spelletje. Leuk en leerzaam! ...
Bekijken