Activiteit

Leskist bijen

Natuur in de klas
  • Groep 1 & 2
  • Groep 3 & 4

Het is voorjaar en alles begint te zoemen! De bijen zijn druk aan het werk en dat is een goed teken. Bijen staan bekend om de lekkere honing die zij maken, dat zijn de honingbijen. Naast de honingbij leven in Nederland ook hommels en heel veel soorten wilde bijen. Met deze leskist ontdekken leerlingen op een speelse en creatieve manier van alles over het leven en nut van alle bijen in Nederland.

Inhoud leskist

De leskist bestaat uit een bijenkorf gevuld met benodigdheden voor het bijenpad, de bijendans, imker opdracht en wilde bijenopdacht achtergrondinformatie over bijen, boeken over bijen en bijenhandpoppen om bijen te introduceren in de klas. Verder allerlei speelse lessuggesties met daarbij behorende werkbladen.

De leskist wordt bij jullie op school gebracht. Jullie kunnen er dan 2 weken gebruik van maken. Daarna wordt deze weer opgehaald.

Vragen over deze activiteit?

Neem contact op

Kosten

Maximaal 35 kind(eren), Kosten per pakket € 1

Reserveren

Er zijn op dit moment geen data beschikbaar.

Meer activiteiten

Rugzakroute: Moerasroute

  • Groep 5 & 6
  • Groep 7 & 8
Verrekijker in de aanslag! Ontdek de roofvogel zo groot als een deur, ga waterbeestjes vangen, voorspel het weer en zoek naar sporen van dieren.
Bekijken

Rugzakroute: Klein kikkerpad

  • Groep 1 & 2
Klein Kikkerpad, speciaal voor kleine natuurontdekkers. Aan de hand van doe- opdrachten kruip je in de huid van de kikker.
Bekijken

Rugzakroute: Egelpad

  • Groep 3 & 4
Eddy de Egel laat je bij de Spitkeet zien hoe mensen hier vroeger leefden. Je loopt een route met 10 opdrachten. Onderweg leer je van alles over de natuur, de huisjes van vroeger en er is ruimte voor een spelletje. Leuk en leerzaam! ...
Bekijken