Activiteit

Kuikens in de klas

Natuur in de klas
  • Groep 1 & 2
  • Groep 3 & 4

In dit project kunnen kinderen van dichtbij meemaken hoe een kuiken uit een ei komt. Ze leren over de functie van het ei, wat een kuiken nodig heeft om te groeien en zijn verantwoordelijk voor de verzorging van de dieren. Maar vooral het ei uit zien komen is reuze spannend!

Verzorging

Tijdens de broedperiode kan de machine enkele dagen alleen gelaten worden. De kuikentjes hebben wel dagelijks verzorging nodig (denk hier ook aan tijdens het lange Paasweekend).

De kuikens

Het broeden neemt 3 weken in beslag. Na 8 dagen kan er geschouwd worden om te zien of er leven in zit. Na de geboorte blijft het kuiken ongeveer 20 uur in de machine totdat het droog is. Daarna verplaatsen jullie de kuikens naar de opgroeibak. Ze kunnen dan nog vier weken in de klas blijven. Zoeken jullie een plekje voor de kuikens?

Materiaal

Pingo & Pet zorgt voor een broedmachine, bevruchte eieren, een schouwlampje, gedemineraliseerd water, warmteplaat, kooi, waterbakje en een strarthoeveelheid kuikenvoeding en zaagsel. De materialen worden woensdag 24 april (bij gebruik vanaf 6 maart) of woensdag 10 juli (bij gebruik vanaf 22 mei) weer opgehaald.

Vragen over deze activiteit?

Neem contact op

Kosten

Maximaal 35 kind(eren), Kosten per pakket € 20

Reserveren

Er zijn op dit moment geen data beschikbaar.

Meer activiteiten

Rugzakroute: Egelpad

  • Groep 3 & 4
Eddy de Egel laat je bij de Spitkeet zien hoe mensen hier vroeger leefden. Je loopt een route met 10 opdrachten. Onderweg leer je van alles over de natuur, de huisjes van vroeger en er is ruimte voor een spelletje. Leuk en leerzaam! ...
Bekijken

Rugzakroute: Moerasroute

  • Groep 5 & 6
  • Groep 7 & 8
Verrekijker in de aanslag! Ontdek de roofvogel zo groot als een deur, ga waterbeestjes vangen, voorspel het weer en zoek naar sporen van dieren.
Bekijken

Rugzakroute: Klein kikkerpad

  • Groep 1 & 2
Klein Kikkerpad, speciaal voor kleine natuurontdekkers. Aan de hand van doe- opdrachten kruip je in de huid van de kikker.
Bekijken