Activiteit

Bijenlessen

Excursie
  • Groep 5 & 6

Inhoud

Bijenlessen in de Kruidhof! De imker vertelt jullie alles over bijen en we gaan honing proeven, hmmm! Natuurlijk gaan we ook de echte bijen bekijken en we sluiten af met het maken van bijenwas kaarsen, leuk! Er is ook een leuke speeltuin waar de kinderen naderhand nog kunnen spelen.

Meenemen

De imker geeft aan dat het verstandig om lange broeken en shirts met lange mouwen dragen. Zo kunnen de bijen niet in de mouwen vliegen en de kinderen prikken. Dit is nog nooit voorgekomen maar voor extra veiligheid wel goed om rekening mee te houden. Mochten de kinderen toch korte broeken/T-shirts dragen dan houden jullie wat meer afstand van de bijenstal. Bij de speeltuin is water in de buurt, dus misschien handig om droge kleding mee te nemen.

Vervoer

School regelt zelf het vervoer naar de Kruidhof

Adres: Schoolstraat 29B
9285 NE Buitenpost

Parkeren

Bij de Kruidhof kan je niet meer parkeren. Jullie kunnen de kinderen wel voor de deur afzetten en vervolgens parkeren achter het station. Dit is maar 5 minuten lopen vanaf de Kruidhof.

Begeleiding

De school regelt zelf begeleiding.

Vragen over deze activiteit?

Neem contact op

Kosten

Kosten per kind € 1

Reserveren

Ma 19 Jun 2023 09:00 - 10:30u 25 Reserveer
Wo 21 Jun 2023 09:00 - 10:30u 25 Reserveer
Vr 30 Jun 2023 09:00 - 10:30u 25 Reserveer

Meer activiteiten

Rugzakroute: Moerasroute

  • Groep 5 & 6
  • Groep 7 & 8
Verrekijker in de aanslag! Ontdek de roofvogel zo groot als een deur, ga waterbeestjes vangen, voorspel het weer en zoek naar sporen van dieren.
Bekijken

Rugzakroute: Klein kikkerpad

  • Groep 1 & 2
Klein Kikkerpad, speciaal voor kleine natuurontdekkers. Aan de hand van doe- opdrachten kruip je in de huid van de kikker.
Bekijken

Rugzakroute: Egelpad

  • Groep 3 & 4
Eddy de Egel laat je bij de Spitkeet zien hoe mensen hier vroeger leefden. Je loopt een route met 10 opdrachten. Onderweg leer je van alles over de natuur, de huisjes van vroeger en er is ruimte voor een spelletje. Leuk en leerzaam! ...
Bekijken