Activiteit

Bijenlessen

Excursie
  • Groep 5 & 6

Inhoud

Bijenlessen in de Kruidhof! De imker vertelt jullie alles over bijen en we gaan honing proeven, hmmm! Natuurlijk gaan we ook de echte bijen bekijken en we sluiten af met het maken van bijenwas kaarsen, leuk! Er is ook een leuke speeltuin waar de kinderen naderhand nog kunnen spelen.

Meenemen

De imker geeft aan dat het verstandig om lange broeken en shirts met lange mouwen dragen. Zo kunnen de bijen niet in de mouwen vliegen en de kinderen prikken. Dit is nog nooit voorgekomen maar voor extra veiligheid wel goed om rekening mee te houden. Mochten de kinderen toch korte broeken/T-shirts dragen dan houden jullie wat meer afstand van de bijenstal. Bij de speeltuin is water in de buurt, dus misschien handig om droge kleding mee te nemen.

Vervoer

School regelt zelf het vervoer naar de Kruidhof

Adres: Schoolstraat 29B
9285 NE Buitenpost

Parkeren

Bij de Kruidhof kan je niet meer parkeren. Jullie kunnen de kinderen wel voor de deur afzetten en vervolgens parkeren achter het station. Dit is maar 5 minuten lopen vanaf de Kruidhof.

Begeleiding

De school regelt zelf begeleiding.

Kerndoelen

40. De leerlingen leren in de eigen omgeving veel voorkomende planten en dieren onderscheiden en benoemen en leren hoe ze functioneren in hun leefomgeving.
41. De leerlingen leren over de bouw van planten, dieren en mensen en over de vorm en functie van hun onderdelen.

Vragen over deze activiteit?

Neem contact op

Kosten

Kosten per kind € 1

Reserveren

Di 04 Jun 2024 09:00 - 11:00u 25 Reserveer
Wo 26 Jun 2024 09:00 - 11:00u 25 Reserveer
Di 02 Jul 2024 09:00 - 11:00u 25 Reserveer
Di 09 Jul 2024 09:00 - 11:00u 25 Reserveer

Meer activiteiten

Rugzakroute: Egelpad

  • Groep 3 & 4
Eddy de Egel laat je bij de Spitkeet zien hoe mensen hier vroeger leefden. Je loopt een route met 10 opdrachten. Onderweg leer je van alles over de natuur, de huisjes van vroeger en er is ruimte voor een spelletje. Leuk en leerzaam! ...
Bekijken

Rugzakroute: Moerasroute

  • Groep 5 & 6
  • Groep 7 & 8
Verrekijker in de aanslag! Ontdek de roofvogel zo groot als een deur, ga waterbeestjes vangen, voorspel het weer en zoek naar sporen van dieren.
Bekijken

Rugzakroute: Klein kikkerpad

  • Groep 1 & 2
Klein Kikkerpad, speciaal voor kleine natuurontdekkers. Aan de hand van doe- opdrachten kruip je in de huid van de kikker.
Bekijken