Verhalenwedstrijd ‘Tiny Tales’ voor groep 6 en 7

Home » Verhalenwedstrijd ‘Tiny Tales’ voor groep 6 en 7

Maandag 24 mei is het weer de Dag van het Nationaal Park. Deze 22ste editie staat in het teken van ‘The Next Generation’. Ook de Friese Nationale Parken doen natuurlijk mee! Het Samenwerkingsverband Nationale Parken (SNP) vindt het belangrijk om kinderen bij de nationale parken te betrekken. Zo zou ieder kind voor zijn 12e levensjaar de kans moeten krijgen om tenminste één Nationaal Park te bezoeken. ‘De kinderen zijn de toekomst.  Als zij ervaren hoe geweldig de natuur hier is, gaan zij daar op latere leeftijd ook beter voor zorgen,’ stelt Stefanie Boomsma, programmamanager van IVN Natuureducatie namens het SNP.

Om deze reden staat de Dag van het Nationaal Park dit jaar in het teken van de verhalenwedstrijd ‘Tiny Tales’ voor leerlingen van groep 6 en 7. Voor de basisscholen is een speciaal pakket ontwikkeld met daarin handige weetjes over de parken, welke planten en dieren er leven en welke nationale parken er in de buurt liggen. Kinderen moeten hierdoor meer bekend raken met de nationale parken die Nederland rijk is en daardoor ook hun ouders en overige familie inspireren naar een nationaal park te gaan. De winnende klas van de Tiny Tales wedstrijd zal welkom worden geheten in Nationaal Park de Alde Feanen, Hollandse Duinen of Nationaal Park Lauwersmeer. Meer informatie over de verhalenwedstrijd: https://bit.ly/3nvEe7y

Vragen over dit bericht?

Meer nieuws

De lente is begonnen! Dat ruik je, de zon schijnt, alles zit weer in blad, de bloemen bloeien en de vogels fluiten. De eerste kieviten hebben hun eieren al gelegd. Daarom krijgen alle basisscholen van Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen het prachtige kleine prentenboek: Sipke vindt in kievitsei.

Groep 7 van ‘t Holdernest in Harkema heeft de afgelopen weken onderzocht hoe het gaat met de biodiversiteit in eigen omgeving.

Van 11 t/m 13 juni 2021 vinden de jaarlijkse IVN Slootjesdagen plaats. Er valt weer van alles te beleven rondom de sloten bij jullie school.

De eerste bramen van het seizoen zijn aangeboden aan Oege Hiddema, de stille drijvende kracht achter het succesvolle lesprogramma ‘Takomst foar in unyk lânskip’.

Survival schoolreisje in National Park de Alde Feanen

Voor alle juffen en meesters: dinsdag 13 april is het Nationale Buitenlesdag! Wat is er nu leuker dan met de kinderen erop uit trekken, het veld in. Insecten bestuderen, vogels spotten en uitzoeken wat er allemaal groeit en bloeit. Doe je ook mee met je klas?

Naar nieuwsoverzicht