Activiteit

Noardlike Fryske Wâlden - Takomst foar in unyk Lânskip

Excursie
  • Groep 7 & 8

Inhoud

Let op: inschrijven voor 13 juni!

Een unieke ervaring op het erf van de boer. Kinderen beleven welke belangrijke rol de boeren spelen in het natuurbeheer van het landschap. Onder begeleiding van een gids van Landschapsbeheer Friesland, een educatief begeleider en de boer gaan de kinderen elzensingels snoeien en zagen en opdrachten doen.

Ga in september een dag met groep 7/8 naar een boer in de buurt van jullie school. De educatief begeleiders van Pingo & Pet vangt jullie op bij de boer. Vervolgens gaat de klas in 3 kleine groepjes uiteen. Deze onderdelen rouleren gedurende de dag:
- Snoeien en zagen in het veld onder begeleiding van Landschapsbeheer
- Opdrachten in het veld onder begeleiding van educatief begeleider van Pingo & Pet
- Creatieve opdracht onderbegeleiding van leerkracht of ouder

Voorbereiding

De groep krijgt van te voren de opdrachtenboekjes op school om deze dag voor te bereiden. De leerkacht kan zelf bepalen hoeveel aandacht en tijd hieraan besteed wordt maar het is wel van belang dat de kinderen op school een introductie krijgen over het thema.

Meenemen

Laarzen en kleren die vies mogen worden. Na elk onderdeel is er een pauze en een moment om gezamelijk iets te eten en te drinken.

Vervoer

Wij zorgen voor een boer op fiets afstand. Jullie komen zelf op de fiets naar de boer toe.

Begeleiding

Extra begeleiding is zeer wenselijk. De groep gaat uiteen in 3 groepen en één van de onderdelen begeleiden jullie zelf. Naast de leerkacht raden wij het aan om twee extra begeleiders mee te nemen.
De school is te gast bij de boer, let op jullie eigen groep. De vrijwilligers willen graag aan de slag met de kinderen maar de begeleiding is er zodat onze vrijwilligers goed hun werk kunnen doen. Zij kennen tenslotte de kinderen niet, letten jullie op de orde?

Overig

De excursie duurt van 9.00 tot 13.00 maar kan uitlopen. We streven ernaar dat de kinderen om 14.00 weer op school zijn.

Vragen over deze activiteit?

Neem contact op

Kosten

Kosten per kind € 1

Reserveren

Er zijn op dit moment geen data beschikbaar.

Meer activiteiten

Rugzakroute: Moerasroute

  • Groep 5 & 6
  • Groep 7 & 8
Verrekijker in de aanslag! Ontdek de roofvogel zo groot als een deur, ga waterbeestjes vangen, voorspel het weer en zoek naar sporen van dieren.
Bekijken

Rugzakroute: Klein kikkerpad

  • Groep 1 & 2
Klein Kikkerpad, speciaal voor kleine natuurontdekkers. Aan de hand van doe- opdrachten kruip je in de huid van de kikker.
Bekijken

Rugzakroute: Egelpad

  • Groep 3 & 4
Eddy de Egel laat je bij de Spitkeet zien hoe mensen hier vroeger leefden. Je loopt een route met 10 opdrachten. Onderweg leer je van alles over de natuur, de huisjes van vroeger en er is ruimte voor een spelletje. Leuk en leerzaam! ...
Bekijken