doorzoek de site
 

Nieuws


Nieuws

4 oktober

Wedstrijd Sybe Sweltsje

Alle kinderen uit groep 5 t/m 8 van scholen in Achtkarspelen kunnen deelnemen aan de wedstrijd over Sybe Sweltsje.

Op dit moment vliegt Sybe Sweltsje van Vierstromenland in Surhuisterveen naar Zuid Afrika. Kies een van de landen die hij op zijn reis tegenkomt en laat Sybe een kaartje sturen uit dat land. Teken en kleur de kaart mooi in en win een prijs voor je klas.

 

Toelichting

In de wijk Vierstromenland in Surhuisterveen staat een zwaluwtil. Deze is sinds dit jaar bewoond. Rondom de zwaluwtil is een informatiebord over zwaluwen geplaatst. Ook is er een lespakket ontwikkeld over zwaluwen. Sybe Sweltsje speelt hierin de hoofdrol. Sybe woont in de zomer in Vierstromenland en vliegt in de winter naar Zuid Afrika.

 

Om dit project onder de aandacht te brengen is een kleurwedstrijd uitgeschreven voor groep 5 t/m 8. Na beoordeling worden de kaarten aangeboden aan de bewoners van de wijk Vierstromenland in Surhuisterveen.

 

Aanwijzingen

  • In iedere klas kan een poster opgehangen worden, hierop staat informatie en de route die Sybe vliegt naar Zuid Afrika.
  • De kaarten mogen zowel thuis als op school worden ingekleurd!
  • Er staat een antwoordnummer op de kaart. Ze mogen individueel worden opgestuurd, maar ook in een verzamelenvelop. Bijvoorbeeld met de hele klas.
  • Uiterste instuurdatum is 30 oktober!

 

Beoordeling

De kaarten worden beoordeeld door een onafhankelijke jury.

Er is een klassenprijs te winnen en drie individuele prijzen, ze staan op de poster en de kaart vermeld.

Meer over het schoolreisje lees je hier

 

Tip

Willen jullie het schoolreisje winnen? Ga dan samen met de klas aan de slag en kijk goed naar de landen waar Sybe doorheen trekt. Laat Sybe uit verschillende landen een kaart sturen en verbeeld die landen zo goed mogelijk op de kaart.

 

Extra kaarten?

U kunt extra kaarten bestellen door een mail te sturen aan info@nme-achtkarspelen.nl

voorbeeld ingekleurde kaart

terug naar nieuwsoverzicht
Speuren naar nieuws op een weidevogeldag...

Andere nieuwtjes