doorzoek de site
 

Nieuws


Nieuws

22 april

Wecycle-actie na Koningsdag

Gemeente Achtkarspelen wil samen met Wecycle burgers stimuleren om na Koningsdag elektrische apparaten in te leveren bij de milieustraat. Daarom krijgen de eerste honderd inleveraars van een elektrisch apparaat het spannende jeugdboek ‘Schaduw over Koningsdag’ cadeau bij Milieustraat Lutkepost. Ook worden er 500 kanskaarten uitgedeeld met kans op een leuk uitje voor het hele gezin.

 

Op Koningsdag verkopen veel kinderen oude spullen op de Vrijmarkt. Wecycle en Achtkarspelen wensen alle kinderen natuurlijk heel goede zaken! Na afloop verdwijnen onverkochte elektrische apparaten helaas ook in de vuilnisbak. Dat is jammer, want dan kunnen ze niet gerecycled worden.

 

Wecycle zorgt ervoor dat elektrische apparaten en spaarlampen die ingeleverd worden op de milieustraat Lutkepost optimaal worden gerecycled. Dat is belangrijk, want door recycling behouden we de grondstoffen voor de toekomst. Ook komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht.

Elektrische apparaten worden via Wecycle voor meer dan 75% tot 90% gerecycled. Spaarlampen zelfs voor meer dan 90%. Kunststof, ijzer, glas en koper: het worden na recycling allemaal weer nieuwe grondstoffen. Dat is de basis van nieuwe producten.

 

Om te kunnen recyclen moeten de apparaten en spaarlampen wel apart worden ingeleverd. Per jaar verdwijnt ruim 2 kilo per persoon in de vuilnisbak. Zonde, want zo gaat 35 miljoen kilo verloren voor recycling.

 

De actie

De eerste honderd inwoners die vanaf 28 april oude elektrische apparaten en/of spaarlampen inleveren bij de milieustraat Lutkepost, krijgen gratis het spannende jeugdboek ‘Schaduw over Koningsdag’ cadeau. Dit boek is speciaal voor de actie geschreven en niet te koop in de winkel. Ook worden er 500 kanskaarten uitgedeeld met kans op een leuk uitje voor het hele gezin.

Uit alle deelnemende gemeenten kiest Wecycle 5 gemeenten die een opvallende bijdrage leveren aan deze campagne. Deze gemeenten winnen een financiële ondersteuning van €1000,- voor de lokale intocht van Sinterklaas.

 

Over Wecycle

Wecycle is de stichting die sinds 1999 de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste) in Nederland organiseert. Wecycle garandeert optimale recycling van alle e-waste en werkt samen met gemeenten, winkels, kringloopbedrijven, installateurs en kinderboerderijen. Wecycle werkt in opdracht van 1.600 producenten en importeurs.

Meer informatie: wecycle.nl.

Inleveren loont!

terug naar nieuwsoverzicht
Speuren naar nieuws op een weidevogeldag...

Andere nieuwtjes