doorzoek de site
 

Ons aanbodexcursie

Visafslag


Periode:

v.a. maart
Tijd:2 uur
Plaats:Lauwersoog
Startplaats:Visafslag Lauwersoog, Haven 1, 9976 VN LAUWERSOOG
Doelgroep:Basisonderwijs Noordoost Fryslan
Kosten:4,50 euro per kind
Inhoud:

Spectaculair bezoek aan de visafslag o.l.v. enthousiaste gids. De kinderen leren dat de Waddenzee de kraamkamer is van de Noordzee én dat er ook voedsel uit de zee komt. Uw leerlingen gaan o.a. naar de mijnzaal, bekijken de vissersboten, zien allerlei soorten vis en mogen in de koelcel kijken. Aan het eind krijgen ze een spoedcursus zelf garnalen pellen. Kortom: Een boeiende excursie waarin geroken, gezien, gehoord, gevoeld en geproefd wordt. Daarom zullen de de kinderen dit uitstapje niet snel vergeten!!!

 

NB. Wanneer het niet lukt een datum te plannen, kunt u contact opnemen met De Klyster.

Vervoer:

U regelt zelf het vervoer naar de visafslag. De chauffeurs zijn van harte welkom om de excursie te volgen. Route: U rijdt richting Lauwersoog. Het adres waar u moet zijn is Haven 1, 9976 VN  LAUWERSOOG.

Parkeren:

Er is ruim voldoende gratis parkeergelegenheid bij de visafslag.

Begeleiding:

De gids is de heer Thys Visser. Hij werkte jaren op de visafslag en kan prachtige smeuige verhalen vertellen. De leerkracht assisteert en de chauffeurs zijn van harte uitgenodige om de excursie kosteloos mee te maken.

Kleding:

Warme makkelijk zittende kleding. Het is fris in de koeling en de loodsen. Ook in de haven kan het fris zijn.

Meenemen:

De kinderen hoeven niks mee te nemen. De visafslag biedt de kinderen een glaasje ranja aan en de volwassenen krijgen koffie/thee. Vergeet uw fototoestel niet!!

Voorbereiding:

In principe is er geen voorbereiding nodig voor deze excursie. Nadien in de klas kunt u de lesbrief met de kinderen behandelen.

Evaluatie:

Na de excursie ontvangt u een evaluatieformulier in uw mailbox. We stellen het op prijs wanneer u dit invult. Het kost u 2 minuutjes van uw tijd.

Overig:

Deze excursie is het meest geschikt voor kinderen uit groep 6 t/m 8. Bij slecht weer gaat de excursie altijd door. Wij ontvangen graag uw 2 mooiste foto's. Wees ruimschoots op tijd, zodat de excursie op de aangegeven aanvangstijd gelijk kan beginnen.

 

Veel plezier toegewenst!

 

Marjolein Staal

NME-coordinator De Klyster


Coördinatie:

Marjolein Staal of Fernanda de Zwart

NME-Centrum De Klyster, 0511-425555 of info@klyster.nl

Aanmelden:Je kunt je niet meer aanmelden voor deze activiteit.


terug naar overzicht UurNatuur

Recensies

Zeker voor herhaling vatbaar! Donderdag 30 mei gingen we met groep 8 naar de Visafslag Lauwersoog. De heer Thys Visser stond ons al op te wachten en hij had meteen de groep te pakken met zijn enthousiaste verhalen en grapjes. Er was een heel ontspannen sfeer. Omdat er net verse vis was aangekomen gingen we daar eerst een kijkje nemen. Behalve ruiken mochten we de vis ook aanraken wat de lln. geweldig interessant vonden. De film was educatief en leuk gemaakt. De rondleiding en de uitleg was heel interessant en sloot goed aan bij de lesbrief die we op school hadden besproken. Het zelf mogen mijnen bij de visafslag was een leuke afwisseling, er werden ook nog een paar prijsjes weggegeven voor wie er het dichtst bij zat. Toen er een garnalen kotter aan het lossen was maakten we kennis met zeehond Johannes die in de haven zwom. Hij liet zich meerdere malen zien en fotograferen.
Als afsluiting mochten de lln. zelf garnalen pellen en opeten.
We kregen zelfs nog een flinke partij garnalen mee naar school.
Niet alleen de kinderen, ook de ouders die mee waren als chauffeur vonden het een zeer boeiende excursie. Alle kinderen kregen ook nog een mooie vis, schaal en schelpdieren poster mee. Samenvattend: een aanrader.
Teije Jager (De Twine, Dokkum)
Teije Jager (SBO de Twine Dokkum)

Samen met Thijs hebben we een super leuke ochtend gehad. De kinderen vonden het er ontzettend 'ruiken'. Het was leuk om achter de schermen te kijken. De kinderen (ook de juf en ouders) hebben veel opgestoken. Ook het lesmateriaal wat we meekregen zag er leuk uit.
Djoke (De Wel, Broeksterwoude)

Onder leiding van Thijs hebben we een prettige middag beleefd.
We hebben de visafslag echt gevoeld, geroken, meegemaakt. Lawaaimakende sorteermachines, heftrucks die voorbij rijden, de koelcel, vissegeuren, het zien en voelen van vissen. Het fileren van de vis. Het zelf garnalen pellen!!!
Het enige minpunt hierbij, voor mij, is dat 31 leerlingen niet alles horen, kunnen voelen. Ook in mijnzaal was dat merkbaar omdat ze met z'n vieren achter 1 computer moesten werken. (een kleinere groep werkt beter)
De leerlingen hebben het als geweldig ervaren. Hulde Thijs en Marjolein.
Jan van Slageren (cbs De Stapstien, koll'zwaag)

We hebben een hele fijne ochtend gehad. Onder leiding van Thys Visser (!) hebben we van alles bekeken, van koelcel tot mijnzaal. We hebben zelfs een echte haai gezien. Diepgevroren, maar toch..
Zeker voor herhaling vatbaar!
Inge Klaver (Koningin Julianaschool)

Een bijzonder leuk uitstapje. Aantrekkelijk: je ziet en ruikt veel vis; je pelt de garnalen, dat echt niet zo makkelijk is. De klok van de afslag vonden de lln. erg interessant, vooral het goed uitkomen op een bedrag.

Een vissersboot van dichtbij had ook wel leuk geweest.

Zeker de moeite waard.
Aletta Tigchelaar / groep 6 (Koningin Julianaschool Kollum)