doorzoek de site
 

Nieuws


Nieuws

16 juli

Veel belangstelling voor bijen

BUITENPOST - Veel belangstelling was er zaterdag op de imkerijdagen bij de Botanische tuin Kruidhof in Buitenpost.  In samenwerking met imkervereniging Kollumerzwaag e.o en NME-Achtkarspelen werd meegedaan aan de landelijke open imkerijdagen. De imkervereniging gaf voorlichting over alles wat met bijen te maken heeft, aan kinderen en volwassenen.

Daarnaast werden er leuke activiteiten georganiseerd, zoals kaarsen maken van bijenraat en excursies naar de bijenstal natuurlijk met een echte imkerkap op. Er zijn bijenproducten, drachtplanten en informatie verkrijgbaar. Ook wordt het proces van mede, zogenaamde honingwijn uitgelegd en is er een honingproeverij. Er werd ook uitgelegd  hoe belangrijk bijen zijn voor het in stand houden van de natuur en daarmee voor ons voedsel. Voor jong en oud was het prachtig om bijvoorbeeld de koningin te ontdekken. En wat het verschil is tussen de moer (koningin), darren (mannetjes) en werksters (vrouwelijke bijen).

Alle bijen, ook de honderden solitair levende soorten, maken moeilijke tijden door. Onder andere door een gebrek aan bloemen, lopen de aantallen van deze belangrijke bestuivers terug. Met bijenhotels en speciale bloemen in uw tuin kunnen deze interessante en nuttige insecten geholpen worden.
In de verkooptuin van De Kruidhof werd deze dag speciale aandacht besteed aan zogenaamde drachtplanten. Dit zijn planten die extra aantrekkelijk zijn voor bijen en u kunt hiermee uw tuin bijvriendelijk maken.

De hele dag was het mogelijk om kaarsen te maken van bijenraat. De kaars mocht natuurlijk mee naar huis worden genomen.  bron: rtv-nof

zie voor foto's het album van RTV-NOF

even een rustig moment om iets uit te leggen

terug naar nieuwsoverzicht
Speuren naar nieuws op een weidevogeldag...

Andere nieuwtjes