doorzoek de site
 

Ons aanbodGroep 7 en 8

EXCURSIE/VELDWERK/NAAR BUITEN

Bijen in de Kruidhof

Veel mensen zijn angstig voor bijen omdat ze een beetje op wespen lijken. Dat hoeft helemaal niet! In deze excursie leren de kinderen (maar ook hun juffen en meesters) van alles over de bij!

 

Bijen zijn geweldige beestjes. Ze zijn misschien klein, maar ze zijn ontzettend belangrijk voor de bestuiving van planten en daarmee voor onze voedselproductie. Bovendien maken ze honing!

 

In het kader van Culturele Hoofdstad Leeuwarden-Fryslân 2018 is de botanische tuin de Kruidhof de letterlijke ‘landingsplek’ van het project ‘Silence of the Bees’. Leer wat de bijen allemaal voor ons betekenen en laat je onderdompel in een echt bijenmuziekstuk. 2018 wordt het jaar van de bij!

voorjaar/zomer - €1 per per kind

PROJECT

Underweizzz

Stel je voor…….

 

Op een dag wordt aangekondigd dat alle bermen in Friesland geasfalteerd worden……

want dat is goedkoper, veiliger en noodzakelijk door toename van het aantal elektrische fietsen en zwerfafval. Bovendien spreken de cijfers voor zich en is het wetenschappelijk onderbouwd. Tsja en de vooruitgang is immers niet tegen te houden………. of toch wel?

 

Op een dag komt er een ansichtkaart op school. Hierop staat een kleine BIJ die de hulp inroept van de leerlingen. In een kort filmpje pleit de heer A.S. Falteren voor het asfalteren van alle Friese bermen. Het enige dat dit tegen kan gaan is het bewijs dat er veel planten bloeien. De leerlingen worden uitgedaagd om ecologisch bewijsmateriaal te verzamelen door het maken van een herbarium.

 

Underweizzz is een project over Bloemen, Bijen, Bermen en Biodiversiteit.

voorjaar/zomer
verder lezen
Deze activiteit is (voor dit jaar) voorbij. Je kunt je er niet meer voor opgeven.