doorzoek de site
 

Ons aanbodGroep 7 en 8

EXCURSIE/VELDWERK/NAAR BUITEN

Noardlike Fryske Walden 'Takomst foar in unyk lanskip'

Voordat u met de klas de boer op gaat, is het belangrijk dat u een inleidende les in de klas geeft. Daarvoor heeft u leerlingenboekjes en een leerkrachtenmap nodig. Deze materialen worden op school gebracht. Lees dit vooraf goed door!

Het is belangrijk dat de kinderen de leerlingenboekjes en een potlood meenemen naar de boer.

 

Donderdag 14 september van 16.00 – 17.00 uur is er een korte informatiebijeenkomst voor de leerkrachten in NME-centrum De Naturij, Oude Slingeweg 4, 9204 WS Drachten.

Er wordt dan onder andere een presentatie gegeven over het project.

Wij horen graag uiterlijk 11 september a.s. of u (of een collega) deze middag aanwezig kunt zijn. U kunt dit doorgeven via .

 

We sluiten het project af met “de Striid om de Waldpykbokaal”. Hier ontmoeten de kinderen ook groepen uit de gemeenten Dongeradeel, Dantumadiel, Kollumerland, Ferwerderadiel en Smallingerland. Uit iedere gemeente kan er één groep meedoen. Wie zal er dit jaar met de felbegeerde beker naar huis gaan? Lijkt het jullie leuk? Geef je hiervoor dan snel op via

September/ oktober 2017 - €3 per per kind
verder lezen
Deze activiteit is voor dit seizoen al volgeboekt. U kunt zich wel alvast aanmelden voor het volgende seizoen. Stuur ons dan een mailtje.

GASTLES IN DE KLAS

Braakballen pluizen

Vanaf januari 2018 is het weer tijd om te pluizen! Doet u mee met uw klas?

 

Een ervaren gids komt op school en geeft  een boeiende les over uilen. De gids weet alles van de kerkuil en haar soortgenoten en kan daar prachtig en beeldend over vertellen.
Er zijn allerlei voorwerpen mee om te laten zien, waaronder een grote uilenkast, een ûleboerd, opgezette kerkuilen en nog veel meer.

Tot slot gaat de gids met de klas braakballen pluizen. Deze gastles is een van de jaarlijks terugkomende activiteiten omdat alle kinderen hier zo van genieten.

 

PS Hebt u specifieke vragen over datum of inhoud? Neem dan contact met ons op

winter - €40 per per groep

OVERIG

Voorlezen Dag van de duurzaamheid

Op 10-10-2017  wordt voor de 9e keer de Dag van de Duurzaamheid georganiseerd. Als start van deze dag wordt in heel Nederland, om 09.00 uur een verhaal voorgelezen op school.  Dit jaar een verhaal uit het boek: ‘De wereld van voedsel’. In dit boek staan 16 verhalen. De verhalen zijn geschreven door pabo studenten uit het hele land en geïllustreerd door kinderen.

 

De verhalen zijn geschikt voor groep 1 t/m 8. Er zijn verhalen voor de onder-, midden- en bovenbouw.

De verhalen zijn vertaald in het Frysk. Deze zijn als pdf downloadbaar en kunnen op het digibord getoond worden.

 

De eigen juf of meester kan het verhaal in het Fries of Nederlands voorlezen, maar u kunt ook een speciale gast uitnodigen, zoals een wethouder of de burgemeester.

Aansluitend gaat de voorlezer met de kinderen in gesprek over hoe we op een duurzame manier met voedsel en de aarde om kunnen gaan.

10 oktober