doorzoek de site
 

Ons aanbodGroep 7 en 8

EXCURSIE/VELDWERK/NAAR BUITEN

Junior boswachter Master Franke skoalle

De Master Franke skoalle gaat 4 keer per jaar met een gids van Pingo & Pet op stap. De hele school heeft in elk seizoen een excursie.

4 keer per jaar - €2 per per kind

Bijen in de Kruidhof

Veel mensen zijn angstig voor bijen omdat ze een beetje op wespen lijken. Dat hoeft helemaal niet! In deze excursie leren de kinderen (maar ook hun juffen en meesters) van alles over de bij!

 

Bijen zijn geweldige beestjes. Ze zijn misschien klein, maar ze zijn ontzettend belangrijk voor de bestuiving van planten en daarmee voor onze voedselproductie. Bovendien maken ze honing!

 

In het kader van Culturele Hoofdstad Leeuwarden-Fryslân 2018 is de botanische tuin de Kruidhof de letterlijke ‘landingsplek’ van het project ‘Silence of the Bees’. Leer wat de bijen allemaal voor ons betekenen en laat je onderdompel in een echt bijenmuziekstuk. 2018 wordt het jaar van de bij!

voorjaar/zomer - €1 per per kind

GASTLES IN DE KLAS

Braakballen pluizen

Vanaf januari 2018 is het weer tijd om te pluizen! Doet u mee met uw klas?

 

Een ervaren gids komt op school en geeft  een boeiende les over uilen. De gids weet alles van de kerkuil en haar soortgenoten en kan daar prachtig en beeldend over vertellen.
Er zijn allerlei voorwerpen mee om te laten zien, waaronder een grote uilenkast, een ûleboerd, opgezette kerkuilen en nog veel meer.

Tot slot gaat de gids met de klas braakballen pluizen. Deze gastles is een van de jaarlijks terugkomende activiteiten omdat alle kinderen hier zo van genieten.

 

PS Hebt u specifieke vragen over de tijd of inhoud? Neem dan contact met ons op.

winter - €40 per per groep
verder lezen
Deze activiteit is (voor dit jaar) voorbij. Je kunt je er niet meer voor opgeven.

OVERIG

Himmelwike Achtkarspelen

Wist je dat het wel 25 jaar duurt voordat kauwgom vergaat? En dat een blikje van frisdrank er wel 50 jaar over doet? Denk daar maar eens over na wanneer je weer een blikje weggooit. Zwerfafval, je ziet het nog veel te vaak. In het park, op het schoolplein, bij het bushokje. Zwerfafval is afval dat door mensen is achtergelaten op een plek waar het niet hoort.

 

Tijdens Himmelwike gaan de kinderen gewapend met vuilniszakken en prikkers op zoek naar afval en maken hun (school)omgeving schoon en daardoor leefbaar.

 

De materialen worden een dag van te voren op school gebracht. Aan het einde van de dag worden de materialen inclusief afvalzakken opgehaald.

maart

PROJECT

Underweizzz

Stel je voor…….

 

Op een dag wordt aangekondigd dat alle bermen in Friesland geasfalteerd worden……

want dat is goedkoper, veiliger en noodzakelijk door toename van het aantal elektrische fietsen en zwerfafval. Bovendien spreken de cijfers voor zich en is het wetenschappelijk onderbouwd. Tsja en de vooruitgang is immers niet tegen te houden………. of toch wel?

 

Op een dag komt er een ansichtkaart op school. Hierop staat een kleine BIJ die de hulp inroept van de leerlingen. In een kort filmpje pleit de heer A.S. Falteren voor het asfalteren van alle Friese bermen. Het enige dat dit tegen kan gaan is het bewijs dat er veel planten bloeien. De leerlingen worden uitgedaagd om ecologisch bewijsmateriaal te verzamelen door het maken van een herbarium.

 

Underweizzz is een project over Bloemen, Bijen, Bermen en Biodiversiteit.

voorjaar/zomer