doorzoek de site
 

Ons aanbodGroep 5 en 6

EXCURSIE/VELDWERK/NAAR BUITEN

Moerasroute in De Alde Feanen

Ga op avontuur in dit grootste moerasgebied van Fryslân en beleef de wildernis. Verrekijker in de aanslag! Ontdek de roofvogel zo groot als een deur, ga waterbeestjes vangen, voorspel het weer en zoek naar sporen van dieren.

 

Route: De moerasroute gaat langs vogelkijkhutten, rietvelden, open water en bosjes vol vreemde vogels. Een gebied met spannende paadjes over vlonders door het moerasbos.

 

In een groepje van 5 kinderen ga je op pad. Ieder groepje krijgt een rugzak met onderzoeksmaterialen. Per groepje loopt een begeleider van school mee (leerkracht, ouder of stagiaire).

September, oktober en november - €1 per per kind

NATUUR IN DE KLAS

Paddenstoelen in de klas

Paddenstoelen horen bij de herfst. Ze hebben iets mysterieus. Alleen al op de manier waarop ze groeien en zich vermeerderen. Door zelf paddenstoelen te kweken in de klas is het mogelijk om de ontwikkeling en de groei van de paddenstoel te volgen. Heel fascinerend en leerzaam!

 

Naast het kweekpakket voor de paddenstoelen ontvangt de klas ook een lesbrief met verschillende opdrachten.

 

Aan een paddenstoel valt heel wat te ontdekken. De nadruk ligt op het waarnemen met alle zintuigen en zo te ontdekken wat paddenstoelen zijn, hoe ze groeien, vermeerderen, hoe ze gekweekt worden en hoe ze smaken.

Oktober, november - €10 per per pakket

Vogels in de winter

Als het heel koud is buiten, moeten vogels extra eten. Want ze verliezen heel veel lichaamsgewicht in die koude dagen! Ze kunnen dus wel wat hulp gebruiken met het vinden van eten.

 

Ga met de klas aan de slag, maak een vogelvoer-poppetje en lok de vogels naar het schoolplein. Creëer van je lokaal een super-kijkhut en bekijk de vogels maar eens goed.

 

Welke soorten zie je allemaal? Met behulp van het telformulier kunnen jullie je waarnemingen rondom het schoolplein bijhouden. 

 

Het pakket wordt in week 3 naar de scholen gebracht en er zijn geen kosten aan verbonden.

 

Meld je voor 11 januari aan.

Januari