doorzoek de site
 

Ons aanbodGroep 5 en 6

EXCURSIE/VELDWERK/NAAR BUITEN

Moerasroute in De Alde Feanen

Ga op avontuur in dit grootste moerasgebied van Fryslân en beleef de wildernis. Verrekijker in de aanslag! Ontdek de roofvogel zo groot als een deur, ga waterbeestjes vangen, voorspel het weer en zoek naar sporen van dieren.

 

Route: De moerasroute gaat langs vogelkijkhutten, rietvelden, open water en bosjes vol vreemde vogels. Een gebied met spannende paadjes over vlonders door het moerasbos.

 

In een groepje van 5 kinderen ga je op pad. Ieder groepje krijgt een rugzak met onderzoeksmaterialen. Per groepje loopt een begeleider van school mee (leerkracht, ouder of stagiaire).

September, oktober en november - €1 per per kind
verder lezen
Deze activiteit is (voor dit jaar) voorbij. Je kunt je er niet meer voor opgeven.

Reis door de tijd met Fredau en Redlef

Tijdens deze nieuwe rugzakroute, nemen Fredau en Redlef je mee op reis door de tijd. Wel 8000 jaar terug! Tijdens deze route leer je over de geschiedenis van het landschap en kruip je in de huid van jagers en verzamelaars. We gaan hout sprokkelen, bessen en granen fijnmalen, een muizenval maken en leren welke planten we kunnen eten. Super leuk en leerzaam! 

 

De tocht vindt plaats in de omgeving van het Burgumer Mar, hier worden al heel lang belangrijke vondsten gedaan uit de tijd waarin Fredau en Redlef leefden. Dankzij de overblijfselen van wapens, eten, kleding en onderkomens, weten we steeds beter hoe de mensen toen leefden.

 

In een groepje van 4 kinderen ga je op pad. Ieder groepje krijgt een rugzak met onderzoeksmaterialen. Per groepje loopt een begeleider van school mee (leerkracht, ouder of stagiaire). 

September, oktober en november

GASTLES IN DE KLAS

Uilenballen pluizen (gastles in de klas)

Het is weer tijd om te pluizen! Doe je mee met de klas?

 

Een ervaren gids komt op school en geeft  een boeiende les over uilen. De gids weet alles van de kerkuil en haar soortgenoten en kan daar prachtig en beeldend over vertellen.
Er zijn allerlei voorwerpen mee om te laten zien, waaronder een grote uilenkast, een ûleboerd, opgezette kerkuilen en nog veel meer.

Tot slot gaat de gids met de klas braakballen pluizen. Wat heeft de uil allemaal gegeten? Dat ga je nu ontdekken!

 

Deze gastles is een van de jaarlijks terugkomende activiteiten omdat alle kinderen hier zo van genieten.

 

Heb je specifieke vragen over de tijd of inhoud? Neem dan contact met ons op.

Winter - €1 per per kind

NATUUR IN DE KLAS

Vogels in de winter

Als het heel koud is buiten, moeten vogels extra eten. Want ze verliezen heel veel lichaamsgewicht in die koude dagen! Ze kunnen dus wel wat hulp gebruiken met het vinden van eten.

 

Ga met de klas aan de slag, maak een vogelvoer-poppetje en lok de vogels naar het schoolplein. Creëer van je lokaal een super-kijkhut en bekijk de vogels maar eens goed.

 

Welke soorten zie je allemaal? Met behulp van het telformulier kunnen jullie je waarnemingen rondom het schoolplein bijhouden. 

 

Het pakket wordt in week 3 naar de scholen gebracht en er zijn geen kosten aan verbonden.

 

Meld je voor 11 januari aan.

Januari