doorzoek de site
 

Ons aanbodGroep 5 en 6

Voorlezen Dag van de Duurzaamheid

najaar

EXCURSIE/VELDWERK/NAAR BUITEN

Bermtoeristen Bûtenfjild

We gaan met uw middenbouw groep op pad in het gebied "'t Bûtenfjild" bij Feanwâlden. Dit doen we om de kinderen (nader) kennis te laten maken met het gebied en om het gebied voor de gemeentes Tytsjerksteradiel en Dantumadiel te promoten.

 

De leerlingen gaan op stap met natuurfotograaf Bart Stornebrink van KidzKlix om de natuur te bewonderen door de lens van een fotocamera. Ieder kind krijgt daarvoor een camera te leen van Bart. Hierbij gaan we natuurlijk wandelen, maar ook varen met 'fluisterboot' Wilhelmina. Op die manier kunnen we een flink deel van It Bûtenfjild verkennen.

 

We vertrekken en eindigen de excursie/workshop bij Boerderij De Omleiding bij Feanwâlden. Hier kunnen auto's of fietsen makkelijk parkeren en het is op een paar honderd meter van de opstapplaats van de boot.

 

Het programma in het kort:

-9:00-9:30 uur aankomst bij Boerderij De Omleiding,  presentatie en uitleg aan de kinderen, camera's uitdelen

-9:30-11:30 uur door It Bûtenfjild met boot en te voet om te fotograferen, de workshop.

-11:30-12:30 uur fotoselectie maken door de fotograaf / varen, lunchen, spelen voor de kinderen

-12:30-13:00 uur fotobespreking en jurering door de kinderen.

-13:00 uur einde workshop, terug naar school

najaar - €1 per per kind

Struintocht Nationaal Park De Alde Feanen

In het hart van Friesland ligt het ruim 2000 hectare grote laagveenmoeras De Alde Feanen. Een bijzonder natuurgebied met veel verschillende soorten planten en dieren.

 

Tijdens de struintocht zijn er altijd weer nieuwe natuurontdekkingen voor de kinderen. Zoals pootafdrukken van een ree, bijzondere waterdiertjes en roofvogels die overvliegen.

 

Ook gaan de kinderen, onder begeleiding van de gidsen, een aantal opdrachten in de natuur uitvoeren.

najaar - €1 per per kind

GASTLES IN DE KLAS

Duurzaamheidsproject 5 x beter bezig (gastlessen)

Wat kunnen kinderen doen om te zorgen dat de aarde haar werk goed kan blijven doen?

Tijdens het project 5x beter bezig komen alle aspecten van duurzaamheid aan bod. Vijf simpele spelregels laten zien hoe je goed voor jezelf en je medemensen zorgt, slim omgaat met spullen, energie en water, minder gifstoffen gebruikt en hoe je de natuur de ruimte geeft.

De kinderen gaan samen met een gastdocent actief aan de slag. In drie lessen leren ze wat duurzaamheid betekent, gaan ze op onderzoek uit en bedenken ze acties om voortaan 5x beter bezig te zijn.

najaar - €50 per totaal

braakballen pluizen (gastles in de klas)

Het is weer tijd om te pluizen! Doet u mee met uw klas?

 

Een ervaren gids komt op school en geeft  een boeiende les over uilen. De gids weet alles van de kerkuil en haar soortgenoten en kan daar prachtig en beeldend over vertellen.
Er zijn allerlei voorwerpen mee om te laten zien, waaronder een grote uilenkast, een ûleboerd, opgezette kerkuilen en nog veel meer.

Tot slot gaat de gids met de klas braakballen pluizen. Deze gastles is een van de jaarlijks terugkomende activiteiten omdat alle kinderen hier zo van genieten.

 

PS Hebt u specifieke vragen over de tijd of inhoud? Neem dan contact met ons op.

najaar/winter - €40 per per groep