doorzoek de site
 

Ons aanbodGroep 3 en 4

EXCURSIE/VELDWERK/NAAR BUITEN

Natuursprong Hossebos

Natuursprong is een actieve manier om bij kinderen buiten spelen in de natuur te bevorderen. Tijdens Natuursprong leren kinderen allerlei uitdagende en leuke spelletjes die ze na afloop ook zelf kunnen doen, samen met vriendjes en vriendinnetjes. Vies worden mag!

najaar - €2 per per kind

Hjerstkuier Grikelân en Turkije

Onder begeleiding van twee ervaren gidsen gaan de kinderen op onderzoek uit in It Fryske Gea, 'Grikelân en Turkije', nabij Oentsjerk. Spelenderwijs leren de kinderen van alles over de veranderende natuur in de Herfst.


Jo kinne ek nei Grikelân en Turkije yn Fryslân. It leit tussen Aldtsjerk en Oentsjerk. It is in bosk mei moaie kuierpaden yn de buert fan âlde states. Eartiids waard hakhout foar de bakkers út dizze boskjes helle. Wy kinne hjir de natoer yn hjerstkleuren sjen, rûke.

Koart sein belibje!

najaar - €2 per per kind

OVERIG

Voorlezen Dag van de duurzaamheid

Op 10-10-2017  wordt voor de 9e keer de Dag van de Duurzaamheid georganiseerd. Als start van deze dag wordt in heel Nederland, om 09.00 uur een verhaal voorgelezen op school.  Dit jaar een verhaal uit het boek: ‘De wereld van voedsel’. In dit boek staan 16 verhalen. De verhalen zijn geschreven door pabo studenten uit het hele land en geïllustreerd door kinderen.

 

De verhalen zijn geschikt voor groep 1 t/m 8. Er zijn verhalen voor de onder-, midden- en bovenbouw.

De verhalen zijn vertaald in het Frysk. Deze zijn als pdf downloadbaar en kunnen op het digibord getoond worden.

 

De eigen juf of meester kan het verhaal in het Fries of Nederlands voorlezen, maar u kunt ook een speciale gast uitnodigen, zoals een wethouder of de burgemeester.

Aansluitend gaat de voorlezer met de kinderen in gesprek over hoe we op een duurzame manier met voedsel en de aarde om kunnen gaan.

10 oktober