doorzoek de site
 

Ons aanbodGroep 1 en 2

EXCURSIE/VELDWERK/NAAR BUITEN

Klein kikkerpad

Klein Kikkerpad, speciaal voor kleine natuurontdekkers. Aan de hand van doe- opdrachten kruip je in de huid van de kikker en ontdek je hoe hij de wereld ziet. Bekijk zijn wereld door waterbeestjes te vangen, kikkersprongen te maken en zijn vijanden te ontlopen. Het leven van de kikker is één groot avontuur, ga je mee?

 

Route: het Klein kikkerpad loopt door het Pettebosk, een speelbos met rietvelden, speelweide en moerasbos. Nationaal Park De Alde Feanen in het klein.

 

In een groepje van 5 kinderen ga je op pad. Ieder groepje krijgt een rugzak met onderzoeksmaterialen. Per groepje loopt een begeleider van school mee (leerkracht, ouder of stagiaire).

Voorjaar - €1 per per kind

GASTLES IN DE KLAS

Ontdek de wereld van de zaden

Zaden zijn een bron van leven en maken gezond en lekker eten mogelijk. Tine van de zadenbliotheek in Friesland geeft zaailessen:

 

'Ik vertel graag dat ieder jaar, alle bloemen weer zaden produceren en dat uit die zaden nieuwe planten ontstaan. Het is een wonder dat respect verdient!'

 

Tijdens deze les laat Tine verschillende zaden zien en vertelt hoe zaden groeien. Ze laat zien hoe verschillend ze zijn van uiterlijk en wat er uitgroeit. Daarnaast vertelt ze wat een zaadje nodig heeft om tot plant uit te kunnen groeien.
En natuurlijk mogen de kinderen ook zelf hun eigen zaadje gaan zaaien.

 

Na opgave neemt Tine contact op om de voorbereiding te bespreken.

Voorjaar - €1 per per kind
verder lezen
Deze activiteit is voor dit seizoen al volgeboekt. U kunt zich wel alvast aanmelden voor het volgende seizoen. Stuur ons dan een mailtje.

NATUUR IN DE KLAS

Kuikens in de klas

In dit project kunnen kinderen van dichtbij meemaken hoe een kuiken uit een ei komt. Ze leren over de functie van het ei, wat een kuiken nodig heeft om te groeien en zijn verantwoordelijk voor de verzorging van de dieren.

Maar vooral het ei uit zien komen is reuze spannend!

 

Het broeden neemt 3 weken in beslag. Na 8 dagen kan er geschouwd worden om te zien of er leven in zit. Na de geboorte blijft het kuiken ongeveer 20 uur in de machine totdat het droog is. De kuikens kunnen daarna nog 3 weken in de klas blijven.

 

Tijdens de broedperiode kan de machine enkele dagen alleen gelaten worden. De kuikentjes hebben wel dagelijks verzorging nodig.

Pingo & Pet zorgt voor een broedmachine, bevruchte eieren, een schouwlampje, gedemineraliseerd water, warmteplaat, kooi, waterbakje en een strarthoeveelheid kuikenvoeding en zaagsel.

Maart en mei

Vlinders in de klas

Echte vlinders in de klas? Dat kan! Vraag gauw het vlinderpakket aan. Dit pakket bevat eitjes, rupsen en poppen, deze kun je in de klas opkweken tot vlinders. Zo dichtbij zie je het anders nooit, een onvergetelijke ervaring voor de kinderen!

 

Op donderdag 14 of vrijdag 15 mei wordt een ei-rups-pop-pakket op school bezorgd. Ook zorgt het NDE centrum voor een vlinderhotel en een lesbrief met instructies.

Mei - €20 per per pakket
verder lezen
Deze activiteit is voor dit seizoen al volgeboekt. U kunt zich wel alvast aanmelden voor het volgende seizoen. Stuur ons dan een mailtje.