doorzoek de site
 

Ons aanbodexcursie

Tolhuispark Dokkum


Periode:

najaar
Tijd:1,5 uur
Plaats:Verzamelen bij zwembad Tolhuisbad, Dokkum
Startplaats:Tolhuispark 2, 9103 SN Dokkum
Doelgroep:groep 1 t/m 4
Kosten:2,00 euro per kind

Coördinatie:

Marjolein Staal of Fernanda de Zwart

NME-Centrum De Klyster, 0511-425555 of

Aanmelden:Je kunt je op dit moment (nog) niet aanmelden voor deze activiteit.


terug naar overzicht UurNatuur

Recensies

Annemarie is super enthousiast en heeft de zaakjes prima voor elkaar! Op de FB pagina van onze school vind je leuke foto's van het uitstapje op 2 oktober 2017.
https://www.facebook.com/cbsdespringplanke
Akkie Schreiber-Kampen (CBS de Springplanke)

Op een prachtige herfstdag, eind oktober, hebben de kinderen van de kleutergroep 'de Zeepaardjes' genoten van een leerzame wandeling door het Tolhuispark. Al ontdekkend en spelend hebben we veel gezien en bekeken. Annemarie had veel spullen meegenomen. Met een spiegeltje onder een paddenstoel kijken en beestjes verzamelen in een potje en dan kijken hoe ze eruit zien onder een vergrootglas. Een wedstrijdspel met zelf gezochte eikeltjes en tot slot verstoppen voor de juffen. Dit alles onder enthousiaste leiding van Annemarie van der Molen. De kinderen en de juffen gingen moe maar met veel verhalen weer terug naar school. We kijken terug op een prachtige morgen.
Greet Bilker (De Twine Dokkum)

Dinsdagmorgen 28 Oktober zijn de kleuters van groep 1 naar het Tolhuispark op herfstexcursie geweest. Onder begeleiding van juf Annemarie van der Molen van de Klyster in Damwoude zijn we heel wat herfstweetjes en watjes rijker geworden! Zo zijn we gewapend met een vergrootglas en een spiegeltje op paddenstoelenspeurtocht geweest. Ook hebben we kleine beestjes opgespoord die dachten ons te slim af te zijn door zich onder de blaadjes te verstoppen. dus niet! Even flink rammelen aan de tak, witte paraplu eronder houden en we hadden ze gevonden! Uiteraard was het erg spannend om deze beestjes ook onder het vergrootglas te houden! De ochtend werd afgesloten met een grap. Terwijl juf Avelien nog druk bezig was om een mooie paddenstoel op de foto te zetten verstopten de kinderen zich samen met juf Anne-Marie. Uiteraard ging juf Avelien verschrikt meteen haar kleuters roepen, maar ze waren echt weg! Gelukkig bleek later dat ze zich hadden verstopt en kon juf Avelien weer opgelucht met de kleuters, juf Brigitte en de mama's van Eline en Janine naar de Burgerschool terug rijden! We hebben het superleuk gehad!
Avelien van der Heide (OBS Burgerschool)