doorzoek de site
 

Home


Over Pingo & Pet

Edukaasje Natoer en Duorsumens...

Pingo & Pet verzorgt Natuur en Duurzaamheidseducatie voor het basisonderwijs in Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel.

 

De aandacht gaat hierbij vooral uit naar kinderen in de basisschoolleeftijd, omdat in deze fase de basis wordt gelegd voor zowel gezond gedrag als voor verbondenheid met natuur.

 

Bewust omgaan met je omgeving

Begrip hebben voor de gevolgen van gedrag is een eerste stap naar het maken van bewuste keuzes. Natuur- en Duurzaamheidseducatie draagt bij aan dat begrip door activiteiten aan te bieden die helpen bij het ontwikkelen van respect, trots en zorg voor de leefomgeving. Met als resultaat dat mensen de gevolgen van hun doen en laten mee nemen in hun keuzes.

 

Aandacht voor welzijn en gezondheid

Kinderen brengen veel tijd door achter de televisie, laptop of ipad. Dat dit gezondheidsproblemen met zich meebrengt is bekend. Wetenschappelijk onderzoek biedt steeds meer aanwijzingen dat de toename van welvaartziekten onder kinderen samenhangt met de toenemende verwijdering tussen kinderen en natuur. Het IVN heeft over deze bevindingen een factsheet samengesteld.

Download hier de factsheet van het IVN

 

Samenwerking

Pingo & Pet werkt o.a. samen met terreinbeheerders, overheden, (natuur)organisaties in de regio, andere NME-centra en natuurlijk de scholen. Door samenwerking te zoeken met andere spelers in het veld kan Pingo & Pet een breed programma aanbieden.

 
 
Dapper meehelpen op een boomfeestdag

UurNatuur is de nieuwe vorm van NME. Omgevingsonderwijs door middel van arrangementen.

 

Natuur in de klas, op ontdektocht, of een volledig begeleide veldwerkdag.

 

Zelfstandig aan de slag met een leskist behoort ook tot de mogelijkheden.