doorzoek de site
 

Ons aanbodexcursie

Op pad langs Dykswalen en Singels i.d Noardlike Fryske Walden


Periode:

najaar
Tijd:09.00 tot ongeveer 11.30 uur
Plaats:Bij een boer/lid NFW op het erf en in het boerenland.
Startplaats:We zoeken een boer in de buurt bij uw school. Zodra de boer bekend is hoort u dat van het NDE-Centrum.
Doelgroep:7/8
Inhoud:

De Noardlike Fryske Wâlden tussen Dokkum en Drachten is een Nationaal Landschap. Het eeuwenoude coulisselandschap met elzensingels en houtwallen (dykswâlen) met daaronder (bramen)struiken is vrijwel intact gebleven. Dat maakt het uniek in heel Europa.

Samen met natuurorganisaties onderhouden ruim duizend betrokken boeren en particulieren het landschap door aan agrarisch natuur- en landschapsbeheer te doen. Zij zijn aangesloten bij de vereniging Noardlike Fryske Wâlden.


Het kleinschalige coulisselandschap nodigt uit om verkend te worden en ook nog bekender te worden bij de eigen inwoners. Daarom nodigt de vereniging Noardlike Fryske Wâlden graag basisschoolleerlingen van groep 7 en 8 uit om onder begeleiding het landschap te verkennen. Oud-boswachter Jacob Bijlsma neemt de kinderen mee het veld in langs de dykswâlen en elzensingels om van alles te ontdekken over de aanwezige flora en fauna. Daarnaast zullen de kinderen samen met een educatief begeleider door het uitvoeren van leuke opdrachten in het veld nieuwe dingen ontdekken! Is er nog tijd over, dan kan misschien samen met de boer nog even in de stal gekeken worden.

Vervoer:

De school zorgt zelf voor vervoer naar de boerderij.

Begeleiding:

De activiteiten worden uitgevoerd door

  • NFW-gids Jacob Bijlsma;
  • een educatief begeleider van het NME-Centrum;
  • de leerkracht assisteert. Naast de leerkracht is er extra begeleiding altijd handig dus de eventuele chauffeurs zijn van harte welkom om mee te doen.
Meenemen:

De kinderen graag fruit en drinken mee laten nemen voor in de pauze. De leerkracht kan evt. een thermoskan koffie meenemen.


Coördinatie:

Margriet Tolsma

NDE Pingo & Pet

info@pingo-pet.nl

0511-539618

Aanmelden:Je kunt je niet meer aanmelden voor deze activiteit.


terug naar overzicht UurNatuur