doorzoek de site
 

Nieuws


Nieuws

29 juni

Oanrin wint Energy Challenge

Buitenpost, 29 juni 2015

 

Wethouder bezoekt winnaar Energy Challenges Fryslân

 

CBS De Oanrin uit Twijzel heeft de Energy Challenges Fryslân gewonnen. Wethouder Max de Haan van Achtkarspelen bracht maandag 29 juni een bezoek aan de school en trakteerde op iets lekkers. ‘Met een bijzondere campagne wisten de leerlingen van groep 7 en 8 hun school en dorp te activeren tot duurzaam gebruik van energie’, aldus de wethouder. ‘Een mooie manier van besparing en bewustwording.’

 

Duurzaamheidscampagne

De Oanrin won de wedstrijd met een inventieve duurzaamheidscampagne. Onderdeel van de campagne was een sponsorloop. Met de opbrengst van de loop is led-verlichting aangeschaft voor de school. Ook met andere acties is geld en energie bespaard. Bij de campagne in Twijzel zijn ook de leerlingen van groep 5 en 6 betrokken, op die manier is de bewustwording op school ook voor de toekomst geborgd.

 

Energy Challenges

De Energy Challenges worden ieder jaar gehouden en daagt kinderen en jongeren uit om slim met energie en water om te gaan. Vanuit het project worden slimme meters in school geplaatst, die het gas- en elektraverbruik met een computerprogramma inzichtelijk maakten. Op die manier konden de leerlingen van De Oanrin na elke besparingsactie precies zien wat het resultaat van hun actie is geweest. Het is een spel waarbij leerlingen het energie- en waterverbruik op hun school analyseren en een origineel besparingsplan bedenken. Daarbij strijden ze met andere scholen in Friesland.

 

De winnende klas met wethouder Max de Haan

terug naar nieuwsoverzicht
Speuren naar nieuws op een weidevogeldag...

Andere nieuwtjes