doorzoek de site
 

Nieuws


Nieuws

15 april

NME staat op Oars

Op zaterdag 20 april 2013 vindt de vierde editie plaats van de duurzame Lifestyle Fair Oars! Tal van verenigingen, organisaties en bedrijven laten met veel enthousiasme zien hoe leuk, lekker en mooi duurzame, biologische en fairtrade producten zijn. Het thema van de fair is ‘Wiis mei Wetter’. De fair is in het centrum van Burgum rondom De Pleats. Oars! is een initiatief van de gemeente Tytsjerksteradiel. Dit jaar haakt ook de gemeente Achtkarspelen aan bij de fair.

 

Oars!

Er is onder andere aandacht voor duurzaam bouwen & wonen, eten & drinken, sport & gezondheid, vervoer, mode & accessoires en hergebruik van goederen. Kortom, Oars! laat zien hoe het Oars kan!

Het startschot voor de fair valt om 11.00 uur. Wethouders Houkje Rijpstra van gemeente Tytsjerksteradiel en Klaas Antuma van gemeente Achtkarspelen openen de fair officieel. Vervolgens reikt wethouder Rijpstra certificaten uit aan de nieuwe fairtrade bedrijven in de gemeente.

 

Bezoekers aan de fair maken bij de verschillende kraampjes kennis met heel uiteenlopende duurzame producten en diensten uit beide gemeenten. Kok Eelke Duursma van De Pleats uit Burgum geeft drie keer een kookworkshop. Kinderen kunnen muziekinstrumenten maken van afval. U kunt een mozaïek maken van oude tegels of een workshop volgen van ‘Hip Hergebruik’. Zij helpen u ‘garen’ maken van bijvoorbeeld oude t-shirts om daar vervolgens weer mee te breien of te haken.

 

NME laat zien waar het voor staat met voorbeelden van projecten, nestkasten voor de gekraagde roodstaart, maar ook een leuke wedstrijd voor kinderen.

Kijk ook op www.t-diel.nl/lifestyle-fair-oars

oars

terug naar nieuwsoverzicht
Speuren naar nieuws op een weidevogeldag...

Andere nieuwtjes