doorzoek de site
 

Nieuws


Nieuws

10 januari

Nieuwe website NME-Achtkarspelen

Op OBS Maskelyn in Augustinusga werd vandaag de vernieuwde website www.nme-achtkarspelen.nl gepresenteerd door wethouder Klaas Antuma en NME-coördinator Ragna van Sonsbeek. Meester Lammert Kamstra doet met zijn klas regelmatig mee met NME-activiteiten en heeft zijn klas ter beschikking gesteld.

Ook hebben alle onderwijsinstellingen in de gemeente de afgelopen week een 'Vogels in de winterpakket' ontvangen om actief aan de slag te gaan met NME!

 

Natuur- en Milieueducatie is voor veel scholen in Achtkarspelen een bekend begrip. NME-Achtkarspelen verzorgt namens de gemeente projecten en arrangementen, op het gebied van natuur- en milieu, voor het onderwijs. Bijvoorbeeld het project 'Takomst foar in unyk lânskip', waarbij leerlingen van alles te weten komen over de Noardlike Fryske Wâlden. Maar ook weidevogeldagen, natuur in de klas, ontdektochten en leskisten zijn een greep uit het aanbod.

 

Professionalisering van het aanbod vraagt om een professionele manier van aanbieden. Daarom heeft NME-Achtkarspelen gekozen voor UurNatuur. UurNatuur is natuurbeleving in de vorm van arrangementen. Niet leren uit een boekje maar in de praktijk!  Zo'n arrangement is van a tot z geregeld: de locatie, de gids, de educatief begeleider, het lesmateriaal, noem het maar op. Met UurNatuur sluiten we aan bij de werkwijze van NME-centrum De Klyster uit Damwoude. Hiermee versterken we de samenwerking in Noordoost Friesland.

 

De nieuwe website is hierbij een belangrijk instrument. Alle projecten en activiteiten worden duidelijk omschreven en er kan direct gereserveerd worden. Bovendien geeft de website informatie over locaties waar natuurbeleving mogelijk is en welke bijzonderheden de natuur te bieden heeft. Deze kennisbank zal de komende tijd verder gevuld worden.

Wethouder en 2 leerlingen openen de deur naar de website

terug naar nieuwsoverzicht
Speuren naar nieuws op een weidevogeldag...

Andere nieuwtjes