doorzoek de site
 

Nieuws


Nieuws

10 juni

NachtvlinderNacht op De Kruidhof

Doet u mee met de Nationale NachtvlinderNacht op De Kruidhof?

Op vrijdag 27 juni kunt u ’s avonds onder begeleiding van leden van de Vlinderwerkgroep Friesland weer nachtvlinders bekijken en leren kennen. U kunt ook rupsen uit uw eigen tuin meenemen voor determinatie.
 

 

In de avond en nacht van vrijdag 27 juni  is heel Nederland in de ban van de Nationale NachtvlinderNacht. Op zoveel mogelijk plaatsen in Nederland wordt in deze nacht gekeken naar nachtvlinders met behulp van lakens, lampen en stroop. Dat kan in de eigen achtertuin, maar ook met een georganiseerde excursie bij u in de buurt. In De Kruidhof gaan we nachtvlinderen in de Geneeskruidentuin.

Een nachtvlinderexcursie is een spannende gebeurtenis, want wie gaat er nu midden in de nacht het bos in, gewapend met een pot stroop? Wie spant er een laken in zijn achtertuin en zet er een felle lamp bij? Geen idee? Nachtvlinderonderzoekers vinden dit soort zaken heel gewoon. Ze doen het om beestjes met namen als agaatvlinder, huismoeder, rood weeskind  en windepijlstaart te lokken. Ook voor de jeugd is het een belevenis: met zaklantaarn en stroop in de weer om beestjes te lokken. Jonge onderzoekers zijn welkom!

Bij gunstig weer - zacht, droog en rustig -  is het tot ca. middernacht mogelijk om vlinders te kijken. Als het slecht weer is - regen of harde wind - gaat het evenement niet door, omdat de nachtvlinders zich dan schuil houden. We maken dat dan zo spoedig mogelijk bekend via onze website.

Iedereen moet zelf een goede zaklantaarn meenemen. Gratis toegang vanaf 22.00 uur tot middernacht. Het tuincafé is deze avond gesloten.
Voor meer informatie:  www.vlinderwerkgroepfriesland.nl


terug naar nieuwsoverzicht
Speuren naar nieuws op een weidevogeldag...

Andere nieuwtjes