doorzoek de site
 

Lesmateriaal


In en op de zee / Yn en op 'e see

Soort:leskist
Onderwerp:De Zee
Doelgroep:peuters, groep 1-2
Periode:hele jaar

De zee heeft een grote aantrekkingskracht op kinderen. De meeste kinderen hebben wel eens in de zee gezwommen en lekker op het strand gespeeld: schelpjes zoeken, visjes vangen, zwemmen, zandkastelen bouwen.

Uitgangspunten voor de lesmap: varen op zee, zwemmen in zee en het vinden van schatten op het strand en de dieren die in zee leven.

 

De basismap is zeer overzichtelijk opgebouwd (taal-, spel, reken-, lees-, schrijf-, constructie-, muziek- en onderzoeksactiviteiten). Ook suggesties voor de inrichting van het lokaal en de hoeken.

De Klyster stopte in de leskist o.a. nog exotische schelpen, 2 schitterende prentenboeken, verkleedkleren, en in Frysk printeboek oer Wylde Wytse, in piraat dy't op it lân wennet en hiele spannende ferhalen fertelle kin.


terug naar overzicht lesmateriaal

Recensie

Dit is een erg leuke leskist.
De kinderen zijn meteen enthousiast als ze de koffer zien, deze ziet er zeer aantrekkelijk uit. In de leskist zitten leuke materialen die je in de lessen kunt gebruiken. Er zit een uitgebreide map bij met daarin allemaal lessen opgesplitst in de verschillende vakgebieden. Voor iedere leerkracht zeer overzichtelijk.
Deze leskist is zeker een aanrader en geschikt voor zowel groep 1 als groep 2.
Djoke (De Wel)