doorzoek de site
 

Lesmateriaal


Ik ben Afval / Ik bin Ôffal

Soort:leskist
Onderwerp:Afval, Recycling
Doelgroep:groep 7-8
Periode:hele jaar

Afval is resten die je weggooit. Maar afval is meer dan hetgeen waar je vanaf wilt. Er gebeurt iets met het afval. Het wordt ingezameld en op verschillende manieren verwerkt. Deze leskist wil de kinderen van groep 7 en 8 vertellen wat er met het afval gebeurt nadat het is weggegooid en welke rol ze zelf kunnen spelen t.a.v. het scheiden van afval.

Op deze manier leren de kinderen dat we met een beetje moeite de afvalberg kunnen gebruiken én dat we ervoor kunnen zorgen dat grondstoffen hergebruikt worden.

Voor elke soort afval is een groot paneel gemaakt waarop staat: 'Stel, je bent een verfblik', 'stel je bent een broodrooster', 'stel je bent een bananenschil', etc.


terug naar overzicht lesmateriaal

Recensie

In het kader van wecycle hebben we deze leskist gebruikt. Ik heb met de kinderen studerend leren in viertallen gedaan. De lesmaterialen lenen zich hier goed voor. Per groep hebben de kinderen een lesbord verwerkt tot een soort presentatie. Deze keer op een groot vel gekleurd papier, maar het zou ook in een power-point presentatie kunnen.
Catrinus Douwenga september 2009.
Catrinus Douwenga (Dr.Theun de Vriesskoalle)