doorzoek de site
 

Lesmateriaal


De Spin / De Spin

Soort:leskist
Onderwerp:Spinnen
Doelgroep:groep 5-8
Periode:augustus - november

Veel mensen vinden spinnen eng. Is dat terecht en zijn gevaarlijk? Nee, zeker de spinnen die in ons land voorkomen niet: ze bijten niet en ze steken niet! Ze kunnen wel heel snel lopen en prachtige kleverige webben maken. Daarmee vangen ze heel veel insecten.

 

Met de leskist gaan de kinderen 7 spinnenactiviteiten doen, waaronder op spinnenjacht. Ook wordt er een spinnenhotel ingericht.

 

Spinnen zie je vooral in de nazomer en herfst. Ze zijn dan groot gegroeid en de webben vallen extra op door de dauwdruppels. Een prima gelegenheid om eens over de spin te werken. Combineer dit thema met halloween en Sint Maarten.


terug naar overzicht lesmateriaal

Recensies

Prachtig vormgegeven leskist, waarbij in het deksel 'spinrag' met nepspinnen zijn verwerkt. Inhoud is overzichtelijk en experimenten zijn erg leuk en prima uit te voeren.
Sylvana Poortvliet

DE SPINNENKIST

Een prachtig uitgevoerde, uitnodigende kist.
Heel veel informatie en gebruiksmateriaal.

De kinderen zijn enthousiast bezig geweest. Vooral het maken van een spinnenhotel is interessant. Dit is ook iets om voor een langere periode in de groep te houden. De kinderen zijn nu al benieuwd of al die eitjes uit zullen komen. Dus afwachten maar.
De suggesties over de filmpjes op internet zijn ook heel fijn. Zo kunnen de kinderen kennismaken met een grote verscheidenheid in de spinnenwereld.
In circuitvorm dankbaar gebruik gemaakt van de proefjes en opdrachten.

De kist is heel goed te gebruiken voor een project.
Het niveau is vooral geschikt voor de middenbouw. (4t/m6)
Er wordt veel geboden: informatie, spel, liedjes, knutselideeƫn,proefjes.

Om de beoordeling van de kist uit te drukken in een cijfer: een dikke 8.
Aletta Tigchelaar (Koningin Julianaschool)