doorzoek de site
 

Ons aanbodnatuurindeklas

Kuikens in de klas


Periode:

voorjaar
Tijd:6 weken
Plaats:In de klas
Doelgroep:onderbouw
Kosten:17,50 euro per pakket
Inhoud:

In dit project kunnen kinderen van dichtbij meemaken hoe een kuiken uit een ei komt. Ze leren over de functie van het ei, wat een kuiken nodig heeft om te groeien en zijn verantwoordelijk voor de verzorging van de dieren.

Maar vooral het ei uit zien komen is reuze spannend!

 

Het broeden neemt 3 weken in beslag. Na 8 dagen kan er geschouwd worden om te zien of er leven in zit. Na de geboorte blijft het kuiken ongeveer 20 uur in de machine totdat het droog is. De kuikens kunnen daarna nog 3 weken in de klas blijven.

 

Tijdens de broedperiode kan de machine enkele dagen alleen gelaten worden. De kuikentjes hebben wel dagelijks verzorging nodig.

Pingo & Pet zorgt voor een broedmachine, bevruchte eieren, een schouwlampje, warmteplaat, kooi, waterbakje en een strarthoeveelheid kuikenvoeding en zaagsel.

Voorbereiding:

De materialen worden naar school gebracht en weer opgehaald.

Overig:

Zorg voor een geschikte lokatie voor de broedmachine, rustig en stabiel. Gebruik gekookt en weer afgekoeld water voor in de broedmachine. Laat de machine een uur werken voordat de eieren erin geplaatst worden. Lees de lesbrief aandachting en volg de instructies nauwkeurig op.


Lesmateriaal:

lesbrief

Coördinatie:

Margriet Tolsma en Floriske Okkema

info@pingo-pet.nl

0511- 53 96 18

Aanmelden:Je kunt je niet meer aanmelden voor deze activiteit.


terug naar overzicht UurNatuur