doorzoek de site
 

Nieuws


Nieuws

25 maart

Himmel mee met NME!

Scholen en groepen vrijwilligers zijn weer druk dwaande om Achtkarspelen zwerfafvalvrij te krijgen. In maart gaven de scholen en plaatselijk belang in Kootstertille de aftrap rondom de Survivalrun. Deze week gaan een aantal scholen en vrijwilligers op pad om hun eigen omgeving schoon te maken en in april volgt nog een ronde!

 

Reden voor deze verdeling is het succes van de himmelwike. Elk jaar trekken zo'n 1100 kinderen en vrijwilligers de buurt en de natuur in om schoon te maken. De gemeente voorziet in materiaal en haalt na afloop de vuilniszakken op. Om dit logistiek voor elkaar te krijgen en om aan de wensen van de scholen en dorpen te voldoen is dit jaar gekozen voor drie schoonmaakmomenten.

  • Rondom de Survivalrun in Kootstertille op 8 maart
  • Rondom de landelijke opschoondag op 28 maart
  • In de derde week van april als finale veegactie

 

Zwerfafval is een groot maatschappelijk probleem.

Wist je dat het wel 25 jaar duurt voordat kauwgom vergaat? En dat een blikje van frisdrank er wel 50 jaar over doet? Denk daar maar eens over na wanneer je weer een blikje weggooit. Zwerfafval, je ziet het nog veel te vaak. In het park, op het schoolplein, bij het bushokje. Zwerfafval is afval dat door mensen is achtergelaten op een plek waar het niet hoort.
Tijdens Himmelwike gaan kinderen en vrijwilligers gewapend met vuilniszakken en prikkers op zoek naar afval en maken hun (school)omgeving schoon en daardoor leefbaar.

 

Groepen die mee willen himmelen kunnen zich aanmelden door een email te sturen naar

 

Natuurlijk zijn wij ook Supporter van schoon


terug naar nieuwsoverzicht
Speuren naar nieuws op een weidevogeldag...

Andere nieuwtjes