doorzoek de site
 

Nieuws


Nieuws

18 december

Geen aparte kerstboominzameling!

Afgedankte kerstbomen gratis inleveren op de milieustraat of in de groene container

Bij heel veel huishoudens staat er elk jaar weer een prachtig versierde Kerstboom in de huiskamer. Steeds vaker is dat een kunstkerstboom. Dat dit een trend is die doorzet merkten we ook bij de inzameling van kerstbomen zoals die de afgelopen jaren steeds gehouden is. Er werden steeds minder "echte" kerstbomen aangeboden en ingezameld, terwijl de kosten van deze actie wel gelijk bleven. De wijze van inzamelen met brengpunten waar basisschoolleerlingen de bomen konden verzamelen is dan ook niet meer rendabel. Enerzijds door het kleiner aantal bomen, anderzijds doordat het verwerken van GFT-afval, dat aangeboden wordt via de minicontainer, de afgelopen jaren goedkoper is geworden.

De gemeente organiseert dit jaar dan ook niet meer een aparte inzamelactie voor kerstbomen

 

Waar laat ik dan met mijn kerstboom na de kerst?

U kunt uw kerstboom gratis op milieuterrein Lutkepost inleveren. U kunt de boom (evt. in stukken) ook in de groene container aanbieden.

 

Kinderen bedankt!

De gemeente wil alle kinderen heel hartelijk bedanken voor het helpen bij de inzameling van kerstbomen in de afgelopen jaren. Natuurlijk blijven we via NME-Achtkarspelen aandacht besteden aan educatie rondom afval en milieu, bijvoorbeeld met de Himmelwike die in het voorjaar weer wordt georganiseerd. We rekenen dan ook weer op jullie!


terug naar nieuwsoverzicht
Speuren naar nieuws op een weidevogeldag...

Andere nieuwtjes