doorzoek de site
 

Nieuws


Nieuws

12 oktober

Dag van de Duurzaamheid

Afgelopen vrijdag was het de landelijke dag van de duurzaamheid. In Noord-Oost Friesland hadden de NME-centra zelf een actie bedacht. Speciaal voor alle kinderen uit de bovenbouw is er een verhaal geschreven door Geertruida van Assen uit Kollum. Alle scholen in de gemeente Achtkarspelen hebben dit verhaal ontvangen.Op een aantal scholen zijn een wethouder of  raadslid geweest en hebben het verhaal voorgelezen. Het verhaal  “Raar maar waar, Nuvere Minsken” speelt zich af in de regio en gaat over een jongen dat nieuwe geheimzinnige buren krijgt.

 

Op de CBS de Bernebrêge in Surhuisterveen kwamen raadsleden Klaas Antuma en Sierd Vegelin voorlezen. De kinderen van groep 7 en 8 luisterden vol aandacht naar dit “rare” verhaal. Tijdens en na het verhaal werd besproken met de klas wat duurzaamheid eigenlijk is.

Een aantal kinderen hebben zonnepanelen thuis en teveel achter de computer was ook niet zo duurzaam werd er gezegd. De moestuin werd vaak genoemd. De meeste kinderen kwamen wel op de fiets naar school.
Er werd ook gevraagd wat er beter zou kunnen op de school. “Hoe kan de school duurzamer?” Het licht kon wel wat vaker uit werd er geopperd.

Eigenlijk zijn de kinderen op CBS de Bernebrêge al best wel duurzaam bezig. Er was zelfs een meisje dat papier van olifantenpoep had meegenomen. Misschien een goed idee voor de hele school om hierop over te stappen?

Klaas Antuma leest voor aan groep 8 van CBS de Bernebrêge

terug naar nieuwsoverzicht
Speuren naar nieuws op een weidevogeldag...

Andere nieuwtjes