doorzoek de site
 

Ons aanbodexcursie

Bermtoeristen Bûtenfjild


Periode:

najaar
Tijd:9.00-13.00
Plaats:Feanwâlden
Startplaats:Boerderij De Omleiding, Bûtefjild 24, 9269 TV FEANWALDEN
Kosten:1 euro per kind
Inhoud:

We gaan met uw middenbouw groep op pad in het gebied "'t Bûtenfjild" bij Feanwâlden. Dit doen we om de kinderen (nader) kennis te laten maken met het gebied en om het gebied voor de gemeentes Tytsjerksteradiel en Dantumadiel te promoten.

 

De leerlingen gaan op stap met natuurfotograaf Bart Stornebrink van KidzKlix om de natuur te bewonderen door de lens van een fotocamera. Ieder kind krijgt daarvoor een camera te leen van Bart. Hierbij gaan we natuurlijk wandelen, maar ook varen met 'fluisterboot' Wilhelmina. Op die manier kunnen we een flink deel van It Bûtenfjild verkennen.

 

We vertrekken en eindigen de excursie/workshop bij Boerderij De Omleiding bij Feanwâlden. Hier kunnen auto's of fietsen makkelijk parkeren en het is op een paar honderd meter van de opstapplaats van de boot.

 

Het programma in het kort:

-9:00-9:30 uur aankomst bij Boerderij De Omleiding,  presentatie en uitleg aan de kinderen, camera's uitdelen

-9:30-11:30 uur door It Bûtenfjild met boot en te voet om te fotograferen, de workshop.

-11:30-12:30 uur fotoselectie maken door de fotograaf / varen, lunchen, spelen voor de kinderen

-12:30-13:00 uur fotobespreking en jurering door de kinderen.

-13:00 uur einde workshop, terug naar school

Vervoer:

De school zorgt zelf voor vervoer.

Parkeren:

We vertrekken en eindigen de excursie/workshop bij Boerderij De Omleiding bij Feanwâlden. Hier kunnen auto's of fietsen makkelijk parkeren en het is op een paar honderd meter van de opstapplaats van de boot.

Overig:

Belangrijk om te weten: De boot 'Wilhelmina' biedt plaats aan maximaal 30 personen!! Het maximaal aantal leerlingen kan hierdoor niet groter zijn dan 24-25 leerlingen. Met de schipper, 2 begeleiders van school en 2 natuurfotografen is de boot vol. 

Kies daarom dus een groep of combinatie die niet boven dit aantal uitkomt. Eventueel kan bij een te grote groep gekozen worden voor bijvoorbeeld groep 7. Tijdens de workshop blijft de groepsleerkracht verantwoordelijk voor de leerlingen in de groep. 


Coördinatie:

Margriet Tolsma

NDE Pingo & Pet

info@pingo-pet.nl

0511-539618

Aanmelden:Je kunt je niet meer aanmelden voor deze activiteit.


terug naar overzicht UurNatuur