doorzoek de site
 

Nieuws


Nieuws

4 maart

Afvalkunst in gemeentehuis

Afvalkunst in het gemeentehuis tijdens Himmelwike

 

Dat  er van zwerfafval nog mooie kunstwerken zijn te maken, bewees de Fonteinkerk uit Buitenpost.  In het kader van hun project Faire Naaste organiseerden zij vorig jaar een himmeldei. Van het verzamelde afval is vervolgens een prachtig  kunstwerk gemaakt.

 

De kunstcommissie van de Fonteinkerk de film Waste Land als uitgangspunt gekozen voor het maken van een kunstwerk samen met de gemeenteleden. Afval verzamelen en daarvan weer iets moois creëren.

 

Tijdens een fotoworkshop hebben een aantal gemeenteleden elkaar gefotografeerd als personen uit het kerstverhaal. Eén foto is met een beamer uitvergroot op de vloer van de kerkzaal. Het afval wat tijdens de himmeldei was verzameld is eerst op kleur gesorteerd en daarna is de foto ermee ‘ingekleurd’.

Hiervan werd van bovenaf weer een foto gemaakt.

 

Tijdens de himmelwike van 4 tot 9 maart hangt dit werk in de hal van het gemeentehuis. Ook zijn enkele prachtige meubelstukken van oude minicontainers te zien. Deze zijn beschikbaar gesteld door Omrin.

 

Ook de expositie in de foyer van het gemeentehuis, met de titel  'Onderweg',  sluit wonderwel aan bij het thema. Een aantal leerlingen van het Lauwers College heeft hiervoor gebruik gemaakt van afvalmateriaal.

 

Van 4 tot en met 9 maart organiseert NME-Achtkarspelen de jaarlijkse himmelwike. Tijdens Himmelwike gaan vrijwilligers gewapend met vuilniszakken en prikkers op zoek naar afval en maken hun (school)omgeving schoon en daardoor leefbaar. Veel scholen en ook steeds meer organisaties nemen hieraan deel. Waaronder natuurlijk de Fonteinkerk.

Het doek van de Fonteinkerk met de stoeltjes van Omrin

terug naar nieuwsoverzicht
Speuren naar nieuws op een weidevogeldag...

Andere nieuwtjes