doorzoek de site
 

Nieuws


Nieuws

26 augustus

6 september nachtvlindernacht

In de avond en nacht van vrijdag 6 september is heel Nederland in de ban van de Nationale NachtvlinderNacht. Op zoveel mogelijk plaatsen in Nederland wordt in deze nacht gekeken naar nachtvlinders met behulp van lakens, lampen en stroop.

 

Dat kan in de eigen achtertuin, maar ook met een georganiseerde excursie bij u in de buurt. In De Kruidhof gaan we nachtvlinderen in de Geneeskruidentuin.

Een nachtvlinderexcursie is een spannende gebeurtenis, want wie gaat er nu midden in de nacht het bos in, gewapend met een pot stroop? Wie spant er een laken in zijn achtertuin en zet er een felle lamp bij? Geen idee? Nachtvlinderonderzoekers vinden dit soort zaken heel gewoon. Ze doen het om beestjes met namen als agaatvlinder, huismoeder, rood weeskind  en windepijlstaart te lokken. Ook voor de jeugd is het een belevenis: met zaklantaarn en stroop in de weer om beestjes te lokken. Jonge onderzoekers zijn welkom!

Op vrijdag 6 september kunt u ’s avonds onder begeleiding van leden van de Vlinderwerkgroep Friesland weer nachtvlinders bekijken en leren kennen. U kunt ook rupsen uit uw eigen tuin meenemen voor determinatie.

Bij gunstig weer - zacht, droog en rustig -  is het tot ca. middernacht mogelijk om vlinders te kijken. Als het slecht weer is - regen of harde wind - gaat het evenement niet door, omdat de nachtvlinders zich dan schuil houden. We maken dat dan zo spoedig mogelijk bekend via onze website onder Nieuws.

Iedereen moet zelf een goede zaklantaarn meenemen. De toegang is gratis vanaf 21.00 uur tot middernacht.

Voor meer informatie:  http://www.vlinderwerkgroepfriesland.nl/.

Walstropijlstaart

terug naar nieuwsoverzicht
Speuren naar nieuws op een weidevogeldag...

Andere nieuwtjes